[屈錢]買車個半月後前車主寄張收據要我找數

535 回覆
39 Like 608 Dislike
咁樓主有冇要求整先?
樓主係咪嬲得滯扔爛左部電話
一星期後,傾好價,約左去車房睇多一次。睇完就OK左,約左一星期後簽約比訂。 簽約日為:2018年9月25日

比埋尾數係車房取車(10月2日), L生亦有簽收尾數。

故事重點來了: 11月14日 L 生WhatsApp 我一張車房維修單據(收據日期:9月21日), 一共$3480。整左一埋我冇要求過既野。要求我過錢去L生户口。

無,再加埋傾咗錢仲要交埋尾數都可以反口再加嘅咩
即係屈鳩樓主
睇住樓主開頭聲大大搵安慰,之後運輸巴教精佢仲死撐屌9巴打盲,態度又差俾人撚狗咁撚,最後知呢幾個月自己柒左知屌錯人仲深潛埋,真係好撚柒

好明顯樓主好自我中心,有d錢以為世界圍住佢轉d傻9,不過世界總要有你呢d垃圾

新年見到呢個post真係好心涼,最後祝你年年有今日
其實我明樓主講乜
佢只係講錯左進口商姐
其實佢架車,落地個時,已經比進口商公司注左冊
而佢係L先生手上買車個時,架車仲係以進口商公司個名持有
所以先出左E 壇野
大家唔好咁小學雞,因為樓主講錯小小就J擊佢幾十個PAGE
(雖然佢態度係衰)
入返正提,樓主係個3千就當交學費喇
其實,最好係比錢L當刻,同進口商公司做過戶手續

L先生根本有心裝鳩佢 , 而且隨時仲係車行啲人
就算終審法院判你贏,都無人保證你收到錢

想enforce 個judgment,去執達署搵bailiff ,不過相金先惠
係,就算你申請人地破產都要自己磅水先
唔出奇
根本
車房,車行,L 都係一伙
唔係有咩理由L買左架車,會咁耐唔轉名,而又會拎到架車泊車房
真心覺得巴打好鬼型
其實講左咁耐,我想知個架係乜車!?
仲要擺左年幾成十幾萬都要買
十幾萬未出牌, 擺年幾都都冇所謂, 我估都係d 舊車。 rx7 , MR2 個d . R32 又買唔到😗
唔好意思, 同大家澄稱番, 見有人誤會, 我係同L生買, 唔係同間公司買, 公司係中間人。件事問題係L生屈錢, 講得1999係度道個歉唔該哂。
澄清仲係一舊舊?
1)咁L 生俾左首次登記未? 如果未,按之前運輸處師兄講,係唔使出入口商都可以登記

2)如果己經交左首次登記,咁即係剩係轉名問題?

3)你買左乜車?
本來都係細聲笑住黎追post
睇到呢到笑到比成車人望
影低車牌+簽個名應該得掛 未撞過唔識
不過樓主話冇試過車就唔知真定假喇.如果假既就請樓主唔好揸車出街了,試車都可以咁唔小心撞
咁你撞爛人地架車唔洗賠錢?
咁撚串,抵鳩俾學費
人地教精你仲一下DUM埋黎問下上司先
把口臭撚過閪咁
師兄好撚型
#[yipes 樓主睇嚟唔會回應
本身你呢啲比人呃我地應該表達同情心嘅
但係最撚憎呢啲又唔開名又要屌
即刻覺得你死你事
樓主你似乎係犯左車輛買賣最大忌,無牌薄未轉名但比晒錢。我個人覺得呢點先最on 9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞