[屈錢]買車個半月後前車主寄張收據要我找數

535 回覆
39 Like 608 Dislike
我諗平時巴打都遇唔少,訓練有素
見到樓豬話唔洗俾首次登記稅, 真係笑左出聲

笑埋右
日日要同D渣車搵食阿叔嘈,訓練有素
型撚到呢 開個靚年
咪就係見牌簿先比尾數
運輸署巴打識唔識金鐘嗰個男security, 多數企海外駕駛證嗰邊嗰個呢!佢好有禮貌又肯幫人,真係抵讚!另外counter啲同事做嘢都好快,我諗係咁多個政府部門服務最好嘅一個,謝謝!
者係其實死都要賣果邊搞曬手續
依家好似捉得嚴咗? 唔會咁易比你續到T牌
樓主自己柒左態度仲咁差
捐返落老母個閪,唔好揸車害人啦
睇到柒撚懵懵果度笑左出聲
運輸署巴打
捕快Ching 點睇而家仲有好多超跑車主為左唔洗比FRT有時攞T牌行街?
利申 唔係仇富 只係想討論下
追晒post 件事係咪咁
樓主聽運吉署(低級員工)話要入口商簽左份野先出到牌
你意思就話運輸署根本唔知 亦唔會理係咪入口商 運呢部車?

而樓主就拎份設計不良既表格指住要簽 你就highlight番唔返個位?

但我想問咁冇呢份野 係可以過到名?定根本唔關事
因為我都有公司名車 都覺得係幾煩
唔該巴打,我問T牌嗰 part 係好奇樓主點樣將架車運返屋企 … 架車未出牌,應該唔可以喺路面行駛,T牌可能係一個解決方法…

如果已經攞咗車,有埋以上證明架車屬於樓主嘅文件,點解唔可以出牌?

假設運輸處對於首次登記車輛,要提供支付進口關稅證明,咁樓主應該同賣方(同負責進口嘅代理)攞埋進口報關文件同支付關税證明啩…

點都好,買之前唔問清楚,搞唔掂畀人點兼夾屈錢,上嚟圍爐又串柒柒,樓主都係扺屌㗎喇…
唔識就問下上司啦
我就係officer

扯左
留名,運輸處巴好撚型
個post上哂熱門放心啦 好快大把網媒/支那01過黎攞料幫樓豬詳細分析
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞