[屈錢]買車個半月後前車主寄張收據要我找數

535 回覆
39 Like 608 Dislike
平左都係因為車落左地

如果全新車 就係所謂水貨車 D 稅唔會平左
真相愈辯愈明
睇黎有人講啲唔講啲
隱藏不利自己嘅事實
留名睇當事人同車行上黎爆大鑊
好笑,呢個post ,一野俾人打殘,開頭仲串尻大,推
輸錢又輸面
啱唔啱我諗你同我都未必清楚
不過人地好聲好氣討佢
佢咁撚串嘴
抵撚佢死
總之未喺香港登記出牌嘅車,不理新舊,都要俾FRT
但喺外國落過地嘅車,用imported used / home delivery ,海關俾你落折舊
其實有2點唔係咁理解...

1. 樓主話10月頭車房拎車兼比埋尾數簽晒野,咁應該係出左牌揸得走先會咁做喎...一個月後舊車主send咩單比你都唔關你事拉,唔通我賣完車之後,過一排再將以前維修保養過既單比新車主叫佢比返錢我照顧佢老婆咁耐咩...
如果未出牌未過戶咁點解要比錢呢?
所以依單野係咪老作post?定內面有真相隱藏左無講?

2. 樓主話要車行chop,又話有晒文件,咁有冇好似運輸處師兄講,填要填既野唔知或唔一定要填既由得佢,簽左名然後去排隊交表出牌先?有既話可否告知運輸處點reject你? 無既話你唔試左先?或先上黎問,而唔係而家事後先問?定係樓主自己主觀上覺得一定要填晒,咁岩你又係經車行入...
唯一可能係佢地夾埋屈9你一齊夾你,咁你可以報得警...

利申:無知研究下,但個post 真係學到好多野
Ching一句粗口都冇,好有教養
樓主其實都係因為比政府d低級職員伏先柒姐
留名見證又一連登經典
首次黎香港未要首次登記稅囉
又要串又要要柒 抵啦
睇到呢度我都覺,係進口呢個手續車行仲未搞掂哂,根本就未賣得俾人。跟住車行見樓主on99咁既款就屈佢幫手俾埋搞呢d手續既錢

結論:樓主係on9
開名就開哂
想問下樓主去到第幾頁就深潛左
屌你,柒撚到你
深潛啦on9仔
佢負責判你贏之嘛,收錢好似都係要自己嚟
樓主傻西到
最尾個句先係重點 最憎人乜都唔識都仲要串77
但佢又唔ON得哂
走去搵海關
整整冇得傾要告
雙輸
我找咗尾數就係買部車喺找尾數嗰陣個狀態,你理撚得我之試車爛燈定成部車跌咗落海

你試諗下我係地產發展商,你買咗層樓之後我衝入你屋企話幫你執漏然後收你兩球,你又會點
一早上黎問咪搞撚掂囉

俾撚左錢先上黎叫春,又俾人秒到粉身碎骨。年先過左冇耐
真係咁肯洗嫌麻煩就唔好俾左錢先叫春啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞