[互動故]我要做車手!(5)

1001 回覆
106 Like 0 Dislike
A
A
文呢
AAAAAAAAAA
扔西瓜
再報警 玩鳩佢
出街食晚餐,夜少少出
A
食完未
聽朝晨早起身番工
又無得投票
次次都食咁耐
勤力過返工返學
大戰當前,理應拋下一切兒女私情好好準備一番。

我決定由淺入深,把肥雪所教導的賽車技巧在腦中不斷回憶。

「記住~人要惡過車!」《烈火戰車》Sky哥哥也是我的學習對象之一。

正當準備這場大戰準備得如火如荼時,

家中門鎖被自行打開。

「Hello~嘻!你睇下我帶咗邊個嚟~」Ella來探訪我,還帶了天行一起。

「嗱,就唔係話好想幫你,不過條仆街咁對自己女朋友,我睇唔過眼。」天行側起頭說。

天行跟Ella也來了,我應該...
------------------------------------------------------------------------
A:先輕鬆一下,三人行最好就是來鬥地主
B:詢問天行應付耀嵐的意見
C:詢問Ella對今天晚餐的意見

加速兩票
B
A
A
B
A
B
B
Ella跟天行進入家中安坐後,

我走到房間拿出撲克牌。

「做乜?」天行率先顯露疑惑。

「你哋未嚟前我已經專心溫咗成日書,同我鬥地主relax下先啦!」我提議。

「屌,仲有心情玩啤牌! 」天行看似有點不情願。

「細佬!人咃溫咗成日書好辛苦架,就當陪人relax吓啦!」Ella永遠都站在我一方。

「哦...家姐叫到咁就玩囉...」而天行這個「戀姐癖」也馬上順從了。

Pair 3,Pair7

大!Pass!

蛇仔!Last card!

炸彈Boom!

我們越玩越投入,竟不知不覺玩到夜深。

「大鑊,玩到過哂鐘,唔記得咗問心得,嘢又未食!」我看著天行和Ella。
------------------------------------------------------------------------
A:提議留在家中一起宵夜,邊吃邊談
B:提議到街外宵夜,邊吃邊談
C:提議Ella和天行先回家,明天再算

加速兩票
A
B
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞