True wireless 真無線耳機討論(21)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
要靚聲
我IPHONE X IPAD PRO 2018 IOS 12.1.3
琴日開始用SENN
暫時YOUTUBE B站 NPLAYER都唔覺DELAY
不過玩音GAME就出撚晒事..俾你當參考
Airpod 2...
有AAC嘅話隻隻都差唔多
唔好買冇aac得sbc嘅
上咗iPhone X系或者8系嘅就買有bt 5.0同aac嘅,有冇aptX對iOS user冇影響
仲諗著買SENN 都係玩音驚用..
DELAY 情況係0.5秒左右
玩音驚唔洗入呢個POST了
我連用AIRPODS玩都係DELAY都痴線
netflix有少少唔啱咀形,槍聲慢少於半拍
不過係接受程度之內
巴打 我屌左你講果對comply audio pro耳棉了
星際入手 110蚊3對 幾抵
試咗e12
第一次試真無線
係全部啲聲都一舊嘢咁?
e12係咪已經算好聲
一樣價
呢對耳棉真係好夾對耳機
不過入盒要用陰力對齊啲充電位
係..個老闆都特別提左我兩三次放果時要對準D
依家呢對抵屌咗好多,之前要150蚊盒
聽聞都好似ok
個樣都唔錯
留名睇你屌哂反對你意見嘅人
我就廢9 事再駁你
反正聽果個係你 係驚有人去9 衝左點知唔係果回事
有線果隻?
一陣果位朋友又屌埋你架喇 www
我用E12 I8 玩音樂game 目測接近0 delay
今日入手Sennheiser Momentum True Wireless,對比早幾日前買嘅xPower King X分別真係唔係咁大,又或者係而家技術所限,未能夠做到平貴太大分別!

我之前曾用過Onyko, B&O E7,呢兩款斷線斷到阿媽都唔認得!質素普普通通,Onyko就聲音較薄但清澈,B&O E7就低音多返少少,但無Onyko唔人聲清澈,比較曚!同埋音塲好窄,比較平!

而最近買嘅xPower King X,音塲都唔係廣,預料之內,但聽歌人聲同背景音樂都有唔錯嘅平衡,人聲好清楚,但未夠Onyko清澈,但感覺比以前B&O E7仲好dd!賣6佰幾算係咁!可能無大期望就唔會失望!至於Sennheiser可能啱啱用關係,音塲仲好窄,未開聲咁,不過用得藍芽耳機就係求方便,只不過我覺得由$6xx 上到 $2xxx,分別唔係咁大,小小分享!
未煲=垃圾
Or 聽開有返咁上下嘅有線耳機會覺得所有真無線都係垃圾
我都係
我係買水貨E12, 高音好蒙, 頂唔順放撚左
e12 定 e12 pro 先?
e12
冇e12 pro下話
都唔算係垃圾嘅,當係玩具啫,發燒友入到嚟見到啲留言真係得啖笑,真無線二三千蚊只係有線嘅入門級,呢啲價位出嚟嘅聲都唔會高要求得去邊,何況幾百蚊嗰啲
***更新***

聽多幾小時後感覺, Sennheiser Momentum True Wireless音塲闊返好多喇!無咁平!似返比較中價位少少嘅耳機!

當然對比有線仲有距離,根本無乜好比,但比一千幾百有線係高出少!如果一定要玩藍芽,只能夠妥恊!暫時感覺比之前Onkyo & B&O E7好!過多一排updarte一下
攞左去大昌成個月都未攞得翻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞