True wireless 真無線耳機討論(21)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
我有對T500,塞落去啱啱好
T系列同true wireless 有無咩分別
係咪塞得入就ok?
唔知,
對T500係以前對UE用,啱啱試咗塞得入,但未試戴上耳仔會唔會甩棉。
我啱啱先係灣仔買對Senn,所以打自算煲陣習慣咗啲聲先換Comply。
T系係長筒型,TS系係圓球型,有X會多個耳屎膜
我本身對耳機一直用開Smart Core 系隻Audio Pro
Price價係150up 但我知有間賣緊一百頭同T系差唔多價
基本上Senn係所有500系或者Smart Core系都啱用
True Wireless同Sport Pro 都啱但兩者隔音相對嚟講冇咁好,後者幾乎唔隔音
建議用Audio Pro因為音質最好,好過TSX500/TX500,長筒型隔音冇圓球咁好,但受力點唔同所以圓球易爛啲
我係comply加EQ
本身唔鍾意耳膠嘅聲,低音硬高音刺耳
唔該巴打
我去左星際睇 個老細叫我買T200
幾驚買錯
上面有位巴打話500啱啱好
相對200個分別係200可能真係最適合,但會好難入,長遠換換下耳棉施與嘅壓力會對耳機管做成物理勞損,所以最好用啱啱好入到同唔易甩嘅型號
TrueGrip 同True Wireless係專門設計畀tw用
Audio Pro同Sport Pro係全部入耳耳機包括tw都啱用
我用緊Audio Pro
點解我隻senn左邊的電用得快的,正常唔係右邊架咩,係咪我個唔正常
Smart Control 個電量虧虧地,試下真係邊一邊快啲跌到零先再講
姐係唔洗理?
我都用senn 用緊comply truly wireless,覺得太短,有冇邊隻好啲?香港又無truegrip 賣
試下用到一邊冇電
左邊快過右邊就拎去check下
正常得確係右快過左
呢隻
唔鍾意圓球版可以買長筒版,價錢應該一樣
唔該晒先,長筒叫咩名?一樣?
名同包裝都一樣,買嗰陣要睇清楚,賣嗰個可能都唔知
Btw 我係配呢個EQ
邊到仲有senn 買
senn定e8? iphone
想問下ath隻tw 仲有無大鋪有貨
行咗d百老匯都無
百記都無賣...
連鎖好似都唔入貨?
好少有得賣

BTW 星際同始創有...
oh thx
我去睇下先
想放對senn tw 只係用左5日 1月19號買的 Fullset 行貨有單 2200有無巴打要?
邊到買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞