True wireless 真無線耳機討論(21)

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
一樣唔係出。。。
我試demo果時,點tune都麻麻...
EARIN M2 出左新FIRMWARE , 聲同收音都好左D, 電話有兩邊都有聲
但係收音一定無佢段片咁勁
https://www.youtube.com/watch?v=2uUtH9KYPo0&
Sennhiser TW 小評

音源:三星Note 9

歌:Spotify 既Santana ,Spotify top 50,Spotify 既經典老歌

True wireless 的電結他聲非常清晰而且絲毫唔拖泥帶水,電弦音直入耳膜,好似Santana響眼前演奏咁。人聲來講一貫深海風格,凝聚,感情,豐富。深海味係乜呢,就係佢既中頻同低頻所産生出既包圍感同整體氛圍,呢D特色係每個廠牌既殺手鐧,就如鐵三角既甜美女聲,Akg 出名既平均,sony既雜食。

妖風師兄成日話senn人聲唔出
我用極端例子解釋一下
呢幅圖成日見,就係senn旗艦機萬幾蚊既HD820批鬥圖

可見中頻low-mid係凹入去,呢個正正係senn既調音風格,係傳統加上再進化。
當然hd820配靚amp又另一回事

而圖中既sean olive係harman group即係akg jbl班友

而中頻人聲凹既解決方法係出多個新版,
eg ie800 出 ie800s
senn tw 當然冇可能咁快出新版啦
所以比個app你地調下音咁
點調都無可能可以同有線比
以宜家嘅技術
講漏咗,我用緊Comply 隻Audio Pro 耳棉
咁可能好D,我試果日用既只係原裝耳膠
慘咗Senn隻app 個EQ 只係微調。。。
大隻過Bose 可能得
冇錯,仲有wifi audio未用...
巴打,想問下 點樣可以就咁用右邊果隻??
想用右邊,收埋左邊去叉電果陣,就disconnected 右邊果隻

*用iphone*
耳棉可以降低EQ校高高音嘅尖銳感
拉上補下咁,算係校到我想要嘅聲音向
雖然唔可以話係無暇
再講多少少比大家清楚D senn響無綫界既級數同地位...
2008年 senn己經有真無綫同 2.4g HiFi級既mx w1,MX line 係算係普通用家line
當然走得太前既後果都係得一個...

以現有技術Senn佢做唔做到靚過有綫就實做到既...
不過佢慢慢玩
真係唔知佢收埋幾多...
無試過, sorry i dont know
我記得盒入面manual有寫
我自己就鐘意mw07多d 不過最好兩隻比較下聲同配戴感 睇下邊隻岩自己多d啦
岩岩去左炮台山專門店買Sabbat e12,店主好nice講解好多

想講...去專門店試聽同係星際試聽,好似聽緊2部耳機咁...感覺星際個部係流野...完全唔同聲

想買e12既巴打,強烈建議去專門店聽左先,唔好信你隻耳仔住...
點解會有分別
想問下用開65t既巴打們有冇換耳塞
換左個用開既M size spinfit落去頂到好入同鬆鬆地
真心有,你自己試下就知...

我本身自己一路爬文睇d巴打話e12 bass廢,去星際聽完本來十分認同,仲諗緊買第2隻...但去完專門店聽發覺,根本唔係無bass...你可以話bass係未煲起,但同我係星際聽既感覺完全兩回事

忠告多次: 想買e12既巴打去專門店試,就算你唔係個度買
冇煲過?
煲廿個鐘可以差好遠

砲台山專門店有冇地址
上佢Facebook睇
ching 間專門店賣行貨架喎
所以?
梗係買水貨啦,觀廣e12先430$
At least你試聽行貸真聲先,唔好比人fake左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞