[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (57)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
冇得計本地喎
呢條友當年留係香港 今日應該可以同阿帥雙翼齊飛
當年睇佢踢港甲成個大空翼咁
沒有公民 香港足球那有今天
前公民球員:艾里奧 法叔 帥 菊花 費蘭度...
人地去荷甲
食屎啦 憑咩啊? (和哥TONE)
仲有陳志釗 死人廣東仔
Alex 冇踢過
仲有辛祖 中村 kidchild 其實係捧緊公民
嗰年好屈機,但唔夠千禧初咁痴線,正選十個外援一個香港球員,如果唔係講明最少出一個香港球員我肯定正選港聯全部外援,幾十人只係集訓一星期,廣東仔準備咗一個月,作客香港得一次射門,港聯有39次,明明港聯集訓喺最後兩日先正式齊人,默契差到爆,有啲球員迫住踢唔善長嘅位,都可以吊打,睇落又真係冇乜意思,你哋又覺得咁樣有冇意思?名義上係想增加比賽刺激度。
之後一屆出返多啲香港球員,即時被吊打返,而啲外援唔太 熱衷打省港盃,因為省港盃除咗最多得中國人會睇,嗰陣中國球隊冇咁有錢,有啲外援只係想打河水盃,希望有外國球探睇中,好記得佩迪里同晨曦嗰個馬斯奥喺省港盃瘋狂浪射,啲外援得阿Kim係搏命。
佢做球員嗰陣係值得幫佢吹奏吓,從來冇揀時侯嚟波踢,減人工踢流浪都冇揸流灘,成日都係最認真嗰個,佢省港盃入嗰球罰球好撚靚,唔知有冇得睇返。
正如港聯對港隊,都係一面倒
其實早幾年仲用緊港隊A隊 出齊陳7 麥基 英雄輝都要同廣東仔打到加時
今時今日出隊C隊同人踢真係等奇跡出現
王選宏勁好多,超哂班,留係香港當鬼用都得
向好嗰面諗,呢批人有得踢吓唔錯,呢幾年幼齒係省港盃都係喺畀人睇死吓有啲表現,香港嘅優勢好多時都係季中,人哋就完咗季一排,狀態冇咁好。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞