[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (57)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
根本香港人唔會洗太多錢係本地波身上

有科蘭,叫高d都話

東方擺大球場,預左神功戲

希望深水埗快d重建
多個市區場用
嗰陣連普高對愉園都撈埋
點知就現場見證到世紀假波
同埋淨係打yes no ok true同啲濕鳩公仔
普goal 對淦源呢
【千磨萬擊還堅勁,任爾東西南北風 - 艾里奧】

對上一次看見艾里奧在場上作戰,要數到3月27日,代表香港作客朝鮮的亞洲盃外圍賽。那時,他只踢了11分鐘便因傷退下火綫,後來證實膝部十字韌帶撕裂,需要長抖。

昨天比賽後備入替金奉珍,相隔9個月回到賽場的艾里奧如釋重負:「真的等待了很長時間,我一直都在想『何時能回到球場』。這段時間很困難,漫長的訓練和康復進程。今天,我終於回來了,實在非常高興。我要感謝很多幫過我的人,包括容醫生、物理治療師Pau、體能訓練員Joan、在巴西的物理治療師等,他們真的幫助我很多。還有神,衪每一次都協助我,令我變得更強地回來。」

一直以來斷斷續續的傷患,並沒有打沉艾里奧的意志。這些「千磨萬擊」,反而讓艾里奧渴望變得更強。 Welcome Back, Helio!

好睇好多,港甲雙料嗰陣好多波好極端,有時好睇,有時悶到訓,特別係入秋夜波開06到10最易訓,有時都有千幾人入場,但7成阿伯,阿伯最多講吓粗口,冇後生仔咁投入,雖然佢哋都好喜歡本地波。
我覺得,本地波改變最多,係入場球迷50歲以下佔返多,令看台更多生氣及活潑咗。其次就係打氣文化,嗰陣雖然各隊都有死忠,但冇咁規模,未必有人唱歌,好多時擺banner叫吓咁,有打鼓都係亂嚟。
最後就係外援水平好咗,同球會專業咗,現時港超外援水平計唔差過東南亞揾食嗰啲,冰河期啲球隊好興揾外援搭啲水貨返嚟,又有大量學踢波中國球員,又有大量半職本土球員。

所以今時今日好睇咗同進步咗,雖然仲係小眾活動。如果今日仲係我上面所形容。阿伯娛樂、充斥托布、大量半職球員,我相信呢度有一半人唔會入來爬post。
有印尼波友話香港球隊都算有良心,有科蘭只收佰伍文,佢哋前年有好多過氣球星嚟,有啲大比賽加價,平飛賣晒,局買vip,50萬一張(hkd 270),就係因為多咗嗰非洲容祖兒,佢人工一個月得1300hkd,用咗佢4分1。
仲有個班港隊大帝
當年佢地霸住港隊位冇入籍兵同佢地競爭
梗係有啲用,傑志簽施素高都應該係想延續呢種星氣,不過效果差好遠。
亞冠真係好好嘅平台 希望傑可以keep到
一來踢唔起, 二來傑志做唔到當年南華個氣勢
果時先會想入場睇 依家無咩心機睇
英國都要畀錢先睇到英超
其實果時d波好睇好多
都係話題問題啦
上兩季又有亞冠期待下 又有件件狗志開火
再之前又有羅神獎金減半咁攪下氣氛
今季暫時真係冇乜
南華嗰個朵應該冇香港球隊可以取締到,但都要睇成積都冇咩老闆。

而家,要喺甲組護級。
以前傑志同南華打哂交
再之前 xx 同愉園
當一場練習賽咁踢
練兵為主要目的
睇下其餘隊簽咩新外援 本身諗住理文大搞會有睇頭 點不知係增加護級形勢嘅睇頭
外援帶唔起隊波 盧卡斯,金奉珍嗰d本地賽夠做但一出去就唔掂
上年依個時候本地波post開到80尾
今年先得57
今年話題:富力榜首 港超淪陷
泥漿摔角推post咪快啲囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞