[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (57)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
比d球員晌垃圾盃吸收到經驗都好
下次小心狗賊東方
唉有時都唔想講架
但球證係咪可以做得好d呢唉
平心而論,在球例上東方的確無錯,而艾華頓的做法亦可能沿於溝通的誤會。但真正有問題的,是球證在事件前後的處理手法。如果他在比賽重開後有與兩隊溝通清楚,事件基本不會發生。之後的判決亦嫌拖泥帶水。而球證的一連串小失誤,可能才是這個小風波最需要檢討的地方。

關球證乜事呢?
唔通球證同東方球員講
呢個界外球你要擲返俾大埔
又或者話呢個界外球你可以照常進攻咩
戰至30分鐘,大埔中堅艾華度後場解圍,皮球出邊線,球證湯巨森獲悉大埔小將黃祖心受傷,便召軍醫入場治療,其後賽事重開,大埔以為東方球員會將皮球交回大埔,謝朗軒將皮球交給隊友艾華頓,這位巴西前鋒見無人看管便推入禁區頂勁射入網追平1:1,大埔球員抗議,事件擾攘近六分鐘後重開,兩隊半場打成1:1。

東方易邊後有較多會,包括笠臣罰球與迪高頭槌飛頂,同樣被大埔門將曾文輝撲出;到87分鐘東方守衛解圍變助攻,大衛拉菲爾見機順勢射成2:1終場。大埔全取3分後,兩戰1勝1負得3分升小組次席,而東方1和1負排第四位。大埔教練李志堅賽後指出,有對方球員未有顧及體育精神乘機射入追平感到失望。
得精華有 所以咪話唔知會唔會cut
文字上,東方無錯 wo
新線新聞片

菁英盃B 組凱景0:5 傑志
http://cablenews.i-cable.com/ci/videopage/news/539896
Tvb 新聞片

http://news.tvb.com/sports/5c1640ede603832918208e26

菁英盃B組:凱景 0-5 傑志
最憎大頭就係成日喺度唉唉唉
自己唔安份守己走去講波 之後扮到好委屈咁
比賽雙方大頭都唔想得罪
所以唯有集中屌球證
無記錯最新球例話球證唔可以比呢啲guideline
垃圾大頭 講波剩係識哈哈哈
佢有入波咩
都係嗰句
大家都係本地球圈一份子
點解球員就只准鼓勵唔准鬧
球證就場場屌
第一球

BTW 睇完有線,東方真係無咩唔岩
原來陳晉一係港日混血兒
原來係咁 見足總網仲係寫艾華度

界外球由楊賜麟使用「手榴彈」戰術掟入禁區,高人一等的艾華度迎頂,隊友黃祖心於門前改變方向入網,助大埔領先1比0。

Shinchi Chan
波衫印Yat
俊立是好球迷,請珍惜俊立
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞