[本地足球] 2018/19 港超聯及香港隊討論區 (57)

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
公道
毒果妓者
平行時空
禾達
甲乙丙唔使錢,歡迎大家入場。
可能大埔球員覺得
係黃祖心受傷嗰一刻
東方應該將個波踢出界令黃祖心可以接受治療
但係東方繼續攻
到艾華度踢個波出界時
大埔球員就覺得自己隊係為黃祖心踢出界
東方球員就覺得艾華度係解圍
最正可以企龍門隔離睇
咪可以不停講野影響守門員?
成班垃圾其身不正,侮辱女運動員又唔道歉又搵人搞鳩啲指正嘅人,仲成日懶係正義咁鳩寫一通以為自己執行正義,毒果妓者唔死都冇撚用架喇
琴日睇住個波係我隔離碌走唔敢執
我1999年先正式睇香港足球,都經歷過好多次心灰反思期,首先係各隊大縮水進入谷底又即係冰河期,嗰陣有種明天香港聯賽將會光榮結業嘅感覺,好想感染身旁嘅人入去睇波唔想旺角場畀阿伯佔領,但咁嘅比賽水平,咁嘅包裝,分明係趕客仔,都好無奈,內外唔爭氣。我反思做乜嘢仲要入場,答案就係每次睇自己地方足球會上心好多,所以繼續入場及留意。

第二波失落就係2004年中國7比0炒香港疑似放水事件,雖然我認為中國嘅實力足夠大炒香港,但未去到咁誇張,一時接受唔到呢個結果,我覺得大部分香港球員喺比賽入面故意放軟手腳,令我非常失望,亦再思考自己做乜仲要睇埋啲垃圾足球同成日谷撚氣?不過好快我就決定繼續留意同入場,因為已經好似扯大麻入咗骨咁,睇其他國家嘅足球都係冇香港本土足球嗰種感覺。

第三波就係南華降班,自己唔係南華fans,但感受到嗰種對足球前路嘅絕望,加上一啲本土球隊表現都好hea,足腫又成班垃圾話事,嗰陣又一次思考究竟睇嚟做乜,但最後再諗真啲,就算甲組冇南華又點,香港足球運動都需要繼續,於是又繼續柒吓柒吓咁睇落去,之後就睇到今日喇。

好似呢啲位,好多人都經歷過,因為見到好多內裡嘅嘢都冇改變,或者比賽嚟嚟去去都係咁,有啲迷失。呢個係取決於你對嗰種足球係咩態度看待,擋佢係一般娛樂消閒活動定自己生命一部分,如果覺得需要離開,繼續睇係冇意義,冇所謂,每年都有大把人遠離香港足球行列,因為勉強冇幸福,時間係有限,好快又十年㗎喇。
球證應該會趕?
邊會理架
不如問班後衛去哂邊仲好啦
如果講東方真心想唔攻/唔響前場再開波
就掉返後算啦

同埋本身大埔on99
太大意
可惜啊!

你轉去邊間?
隊波好好屈

謝利同李安度超夾
指支為港呢?
可以,你要預咗畀人打。

講單真人真事你知。

丁組未代,我去睇波,有球人哋嗰波出咗界,本身球員自己要執波,我多手喺出界後兩秒到接住嗰波再拋比嗰位準備掟界外嘅球員,對面隊都未準備好,然後嗰位球員一掟再交地波入去再射就入咗,失波嗰隊啲球員即時衝過嚟又屌又話打又剩,屌鳩我多手變幫人快攻。佢哋諗住嗰波流出界要執波都要十秒到,呢十秒佢哋可以慢慢紮好過馬,家陣畀我多手變助攻。

嗰陣成班衝過嚟話打爆我老母臭閪我都淆晒底,只係扮冷靜,好彩有啲球員比較冷靜,分隔咗嗰啲情緒失控嘅球員。(場監喺隔離但只睇戲)完場我諗住走,啲球員同職員又跑過嚟截住我,今次冇兇我,係同我道歉,應該係嗰教頭要求啲球員咁做,我接受咗,大家握手,然後有嗰職員話一陣隊波去食魚蛋粉,話請埋我擋陪罪,啲球員都話嚟啦嚟啦,我見佢哋啲眼神後謝絕好意就閃人,都唔知答應咗會唔會綁我去暗角毒打,大佬嗰球影響成個賽果。
香港聯賽將會光榮結業嘅感覺
結業定係光榮結業
今季實力平均咗咁多都靜淡?!
結業係比較禮貌嘅形容,正常人會講,執柒咗佢。喺冰河期中段時間嗰陣,香港經濟受到中國送增嘅沙士拖累,好多人失業或減人工,唔知係咪社會嘅不滿冇地方發洩,喺各大網上討論區都特別容易見到一啲以踐踏香港足球為樂嘅留言,我統計過,“執柒咗佢”用得最多。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞