突然!多圖 被遺棄貓仔暫時生活得幾好~(2)

976 回覆
999 Like 7 Dislike
up左上youtube
妖我手快快整錯左個channel名 有冇得改 好柒

https://youtu.be/BHjY6iZi1sY

pish

好正好消息
up左上youtube

pish

想問lin lin幾大?想試下整輪椅畀lin lin

同埋想知lin lin 癱瘓嘅情況
後腳完全冇力
第5級癱瘓
冇痛覺
失禁
脊骨第4節斷左 好似係
推好Lin Lin好返
Lin Lin好返

推Lin lin加油!
Lin Lin好返

up左上youtube

pish

有無巴打可以幫下我 ,我隻貓平時抱佢或者幫佢剪指甲佢都唔會反抗,不過尋晚第一次幫佢沖涼佢就癲咗咁掙扎,抓到我啊哥傷晒 ,有咩方法可以令到佢乖啲

你點幫佢沖啊?
我聽過貓驚沖涼係因為佢以為自己會浸死
就好似叫個唔識游水嘅人游1米池,明明啲水高過佢,佢都會驚
要擺塊濕毛巾係浴缸/洗手盆俾佢墊腳
落少少水,啱啱浸過塊毛巾,等隻貓習慣咗啲水之後再慢慢加水
雖然work唔work我都唔知
好少幫佢哋沖涼
有無巴打可以幫下我 ,我隻貓平時抱佢或者幫佢剪指甲佢都唔會反抗,不過尋晚第一次幫佢沖涼佢就癲咗咁掙扎,抓到我啊哥傷晒 ,有咩方法可以令到佢乖啲

你點幫佢沖啊?
好少幫佢哋沖涼

梗係驚啦

你點幫佢沖啊?
好少幫佢哋沖涼

梗係驚啦

你點幫佢沖啊?
好少幫佢哋沖涼

梗係驚啦

高過自己好難唔驚

你點幫佢沖啊?
好少幫佢哋沖涼

梗係驚啦

你點幫佢沖啊?
好少幫佢哋沖涼

梗係驚啦

https://youtu.be/OKoY89stDkI

1月31日 壓縮左像數好低
少少經驗...
有一排幫隻老貓「攬」片
因為佢腎病後期已經行唔到路
我發現其實"up"住佢pat pat 位好似唔係太好,特別香港天氣濕熱
索性用d 吸水墊畀佢訓住
佢一all完即刻換
感覺乾爽d 又方便

不過linlin如果會周圍行(用手)
都係用番尿片好d

其實平時唔用片的 因為佢之前已經up到紅腫 到而家都未好哂
都係出嚟行路先俾佢用

哦原來如此
樓主好細心
up左上youtube

真係震緊!
可能有你悉心照料
隻腳可以有dd反應
繼續努力呀Lin Lin
樓主得閒可以輕輕力幫佢腳仔按摩下
聽講可能話有dd用
不過咩方法都好
話唔定努力之下,腳會郁番到

(香港獸醫通常都話無得藥架喇,唔好哂錢etc 。但有時見貓forum 都有d貓主唔肯放棄,都有d成果
樓主我推薦你得閒可以上下「貓88」forum
版主係個好有好有養貓經驗嘅人士
好多問題/好多關於貓嘅野佢都畀到意見
叫樓主養個d。。
我記得第一個post樓主好似講過自己對貓毛敏感?
佢 好有霸氣
最新進展係點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞