突然!多圖 被遺棄貓仔暫時生活得幾好~(2)

976 回覆
999 Like 7 Dislike
有冇識畫3d圖嘅巴打?
有請telegram我

lm
幫推
輪椅巴 好心有好報
樓主linlin日日好食好住有無肥到?
輪椅巴 好心有好報
樓主linlin日日好食好住有無肥到?

樓主請用圖答我哋
等睇飄移linlin

又唔覺佢肥左好多wo
多左小姐脾氣就真
平時俾佢出嚟玩一定一要著返尿片 因為總會有少少尿或者屎流出嚟
呢2日幫佢著嗰陣就發脾氣 喵喵喵咁鬧鳩我
一同佢除左就一支箭咁標左去 我估唔到佢得返2隻手都仲爬到鬼死咁快

又唔覺佢肥左好多wo
多左小姐脾氣就真
平時俾佢出嚟玩一定一要著返尿片 因為總會有少少尿或者屎流出嚟
呢2日幫佢著嗰陣就發脾氣 喵喵喵咁鬧鳩我
一同佢除左就一支箭咁標左去 我估唔到佢得返2隻手都仲爬到鬼死咁快

恭喜你成為佢嘅奴才
就咁睇佢 健康左好多
一支箭走咗去 好似好憎尿片
實做到飄移lin
btw 樓主仲等唔等錢洗?
可以捐d比linlin
加油呀lin lin 快啲搵架靚車飄移
btw 樓主仲等唔等錢洗?
可以捐d比linlin

直接問樓主telegram過數比佢啦
3D print個巴打部機係邊類
FDM SLS SLA polyjet ?
我仲未有確實idea點畫
有D野想補充有關輪椅既問題, 我會幫手整輪椅, 我公司有齊工具可以幫手, 但我自己唔識畫3D, 但如果有草圖, 我都可以睇下同事有冇時間可以幫下手畫下.

呢個算係一個PROJECT, 如果POST圖係道都有機會畀人抄去生產賣, 不過都唔介意, 如果幫到其他小動物都唔係一件壞事, 但如果只計生產成本, 輪椅只係10蚊既生產成本, 賣出街都係100以內既事, 但做PROTOTYPE成本係講緊過萬成本.

題外話講完, 家下有幾點設計一定要知.
1. 貓仔大細.
2. 輪椅大細.
3. 如何承托貓仔
4. 如果固定後腿
5. 輪椅有否空間做排便箱, 方便清洗.

如果OP可以, 盡可能影相影貓仔既前, 側後幾個大方向既相出黎, 量一下貓仔D尺寸, 如站立後肚到地既距離, 貓仔長闊高, 腿與腿之間既距離, 仲有肚仔有幾大到, 之資料越多越好. 影相一個人做唔到, 要搵人幫手扶起隻貓仔先得.

暫時想到係咁多, 我工場可以做到膠, 鋁之類既加工, 考慮貓仔承托時, 可能需要布之類, 類似擔架床之類既設計, 到時可能要其他人幫手做針縫既工作, 因為我唔識做. 呢D都係將來既事.

如果可以, 都可以開多個POST集中討論輪椅設計, 等多D人參與.
乜都唔識幫手推
唔識 幫手推
幫推
有D野想補充有關輪椅既問題, 我會幫手整輪椅, 我公司有齊工具可以幫手, 但我自己唔識畫3D, 但如果有草圖, 我都可以睇下同事有冇時間可以幫下手畫下.

呢個算係一個PROJECT, 如果POST圖係道都有機會畀人抄去生產賣, 不過都唔介意, 如果幫到其他小動物都唔係一件壞事, 但如果只計生產成本, 輪椅只係10蚊既生產成本, 賣出街都係100以內既事, 但做PROTOTYPE成本係講緊過萬成本.

1. 貓仔大細.
2. 輪椅大細.
3. 如何承托貓仔
4. 如果固定後腿

如果OP可以, 盡可能影相影貓仔既前, 側後幾個大方向既相出黎, 量一下貓仔D尺寸, 如站立後肚到地既距離, 貓仔長闊高, 腿與腿之間既距離, 仲有肚仔有幾大到, 之資料越多越好. 影相一個人做唔到, 要搵人幫手扶起隻貓仔先得.

暫時想到係咁多, 我工場可以做到膠, 鋁之類既加工, 考慮貓仔承托時, 可能需要布之類, 類似擔架床之類既設計, 到時可能要其他人幫手做針縫既工作, 因為我唔識做. 呢D都係將來既事.

如果可以, 都可以開多個POST集中討論輪椅設計, 等多D人參與.

3D print個巴打部機係邊類
FDM SLS SLA polyjet ?
我仲未有確實idea點畫

SLA黎, 仲有CNC可以鑼D鋁料都無問題

1. 貓仔大細.
2. 輪椅大細.
3. 如何承托貓仔
4. 如果固定後腿

其實可能唔使咁急做
1. 因為佢只係貓仔
等佢成年後發育哂再度size都未遲 (而家幾個月大?可能要再等多半年)
2. 貓女會有m 到,linlin發育後都未必做到手術絕育,可能要預番個位裝M, 唔係就搞再成屋都係。另外仲有個情況係佢下肢影響到子宮位會無M黎,呢d野都要問番獸醫同睇番實際情況
如果唔係整完轉過頭又唔岩size/有野唔岩, 就浪費左時間金錢喇

多謝巴打咁有心呀! 好感動,linlin遇到咁多好人
我幫2位整輪椅嘅巴打開左個hehe group
如果有其他可以喺呢方面幫到手嘅巴絲都請pm我add你地入group
感謝大家幫忙
我幫2位整輪椅嘅巴打開左個hehe group
如果有其他可以喺呢方面幫到手嘅巴絲都請pm我add你地入group
感謝大家幫忙

連登有愛
預祝linlin以後頭搖又尾擺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞