突然!多圖 被遺棄貓仔暫時生活得幾好~(2)

976 回覆
999 Like 7 Dislike
貓屎真係好臭

啱啱諗住抱lin lin出嚟睇電視點知佢唔肯出
好不容易抱到佢就屙到我成手屎

btw貓貓屙軟便係咪多數因為啲糧事?

唔怪得佢唔肯出黎,原來佢急屎

你而家學識佢幾時係想便便,不如諗方法畀佢用痾?
貓貓
樓主如果情況許可就養埋佢啦
貓貓成日轉環境會好驚架
貓屎真係好臭

屋企之前照顧果4隻都系一開始屙軟便,有無放佢系貓沙到教佢屙?

籠底有放貓砂 不過佢行動不便同根本控制唔到
btw系你老母

之前醫生有無幫佢check寄生蟲啊?

冇呀 諗住過埋個年先去做身體檢查

佢哋可能會有寄生蟲或者蝨
我啲貓執返嚟嗰陣有癬添
好彩好快好返
貓屎真係好臭

其實本來諗住定時定候幫佢屙的
但而家佢啲屎軟左自己咇到出嚟就麻煩啲
之前高登又有位巴打執左隻貓,又係兩隻後腳癱左,
搵醫生都係話醫唔到,但之後經過個位巴打悉心照料最後奇跡出現左,個隻貓最後四肢健全

https://www.facebook.com/WishWishMeow/

哈!我早幾個reply 講嘅就係佢!
第一次見到佢嗰陣真係好虛弱,好彩貓仔遇到善心人
揾到人收養?
推 希望有人接收linlin貓
樓主萬歲
貓屎真係好臭

其實本來諗住定時定候幫佢屙的
但而家佢啲屎軟左自己咇到出嚟就麻煩啲

會唔會係佢自己唔夠力? 咁就算軟便都要幫佢按肚
有性趣收養
一路都有追上一個post,本身又係勁鍾意貓貓
但冇經驗
唔知巴打們放唔放心交俾我
今朝折騰左成朝
話說本來諗住帶佢去睇針灸,早啲起身去食早餐啦 點知佢行出左個籠
本來都冇問題嘅佢肯行下 但佢轉左糧之後就開始肚痾
跟住成間房同個籠都係屎
結果同佢洗patpat吹乾抹地洗籠搞左粒幾鐘
冇得食野
啱啱11點先去到
針灸嗰邊話幫佢照xray睇下係咪真係斷哂
如果真係斷哂就叫我地唔好哂錢哂時間

希望冇人收養linlin,最後樓主焗住自己養返
針灸嗰邊話幫佢照xray睇下係咪真係斷哂
如果真係斷哂就叫我地唔好哂錢哂時間

冇事嘅
今朝折騰左成朝
話說本來諗住帶佢去睇針灸,早啲起身去食早餐啦 點知佢行出左個籠
跟住成間房同個籠都係屎
冇得食野
啱啱11點先去到

佢唔適應新糧?
好唔唔可以一下換新糧
要溝下溝下咁比佢試
樓主會有好報 加油

樓主自己有敏感唔好勉強佢
多謝你用生命影響生命

好難講,我同老母都有敏感
結果就屋企有兩隻狗三隻長毛貓
今朝折騰左成朝
跟住成間房同個籠都係屎
冇得食野
啱啱11點先去到

佢唔適應新糧?
好唔唔可以一下換新糧
要溝下溝下咁比佢試

貓嘅腸胃好敏感
溝糧會好啲
同埋之後睇獸醫body check嗰陣可以同佢講有肚痾
因為都有可能係寄生蟲或者食物敏感
糧方面可以問鋪頭攞sample,食完ok先轉

好難講,我同老母都有敏感
結果就屋企有兩隻狗三隻長毛貓

幫樓主醫好敏感
今朝折騰左成朝
跟住成間房同個籠都係屎
冇得食野
啱啱11點先去到

佢唔適應新糧?
好唔唔可以一下換新糧
要溝下溝下咁比佢試

唔知佢以前食開咩糧 但絲打俾左少少佢啲糧我食得幾好
但2餐就食哂所以臨時臨急就買左另一隻
啱啱睇完摯愛佢開左啲止痾同埋啲調理腸胃嘅濕糧俾我
希望食完會有好轉
下個星期去複診睇下點
佢痾過D位找清潔劑小量漂白水抺乾淨,唔好俾D味留係度以為果度痾得。
祝早日康復
幫推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞