突然!多圖 被遺棄貓仔暫時生活得幾好~(2)

976 回覆
999 Like 7 Dislike
樓主已經做得好好, 分別既時候諗下佢可以接受更好既照顧/ 唔使再受苦.
[9up mode]

冇愛心嘅人係點諗都諗唔明
與其花咁多精神時間金錢心機落去隻殘廢嘅垃圾貓身上
不如瞓下覺打下機好過啦

講真 如果冇各位巴打絲打support我 可能我睇完npv就會送佢去群貓會 因為我自己真係養唔掂

但我心裡面真係好想佢可以再無憂無慮咁生活落去 唔洗再俾人放喺天橋底 望住一個又一個嘅人行過 就係等唔到自己主人返嚟搵佢

我喺度諗 如果當初我冇救到佢 佢下場會點?下個執到佢嘅人 會唔會咁俾心機救佢?會唔會識上連登開post求支援?定係只會喺度自生自滅被人當流浪貓帶去spca送死

我知道自己做嘅野係冇錯 但可惜 過左差唔多一個星期 惡耗真係接踵而來

我好怕同佢愈親密 分開嘅時候會愈痛
但我亦都知 自己根本冇可能長時間照顧佢 因為始終返工時間長 屋企人又唔可以成日照顧到佢 再者2老亦不斷施壓要我送走佢 同埋身體真係開始出毛病 可能好快 就真係要同佢分開了

最後 希望各位愛貓人士繼續發揮自己嘅影響力 唔係淨係救貓救狗 喺自己所能處做好人好事 唔係咩我愛香港,獅子山精神嗰啲濕鳩野 而只係唔想香港遲啲變到好似大陸咁 或者成班人只係識睇住人受苦post上facebook ig shared liked就當幫左

有個巴打講得好啱 用生命影響生命
雖然一個人嘅力量好微不足道 但當一個人影響到另一個人 就有機會影響到更多嘅人

多謝收睇我9up 下回更新再見

[/9up mode]

你已經為佢付出好多, 遇到佢已經係緣份, 養唔養到佢係另一種緣份
隨緣啦
想問下樓豬係邊間診所睇獸醫?利申獸醫助護

非牟利 => 太平道 => 摯愛
btw原來太平道咁鬼廢 早知唔去
巴打喺邊間做?
摯愛有個狗主姐姐介紹我去荃灣享和搵張海雄醫生 唔知係咪真係好呢

享和貴又多人,
太平道平 好多人問完價就轉會過去,
有無睇沙咀道?
我係享和隔離做
真係覺得lin lin遇到樓主係佢一生最大福氣 比著其他人 可能的左佢去啪針
其實linlin果陣點整親既呢?

係畀人打定自己跌親?

如果畀人打,果個真係人渣黎
其實linlin果陣點整親既呢?

係畀人打定自己跌親?

如果畀人打,果個真係人渣黎

得lin lin自己知
我諗係自己跌親 如果俾人打應該會驚人掛
希望有心有力又有時間既巴絲可以收養lin lin
認認真真咁對待依一個可貴既生命

不過最希望都係樓主繼續養
linlin加油
享和係貴,張醫生見到佢都會叫照MRI, 可以做手術既話加加埋埋都要六位數,巴打如果帶linlin去睇真係要有準備
樓主可唔可以開個instagram for Lin Lin,將生活點滴放上去?起碼無論將來點,都可以記錄底,即使有日走到盡頭,都為佢留下一啲回憶!

另外又可以用作另類通訊平台,容易啲同其他有心人有互動嘅渠道!
樓主
想點呀細路
想點呀細路

好得意
有冇有餵藥經驗巴絲喺年初一二可以幫手照顧lin lin先?
因為嗰2日全家都要去長輩屋企拜年同聽人訓話 唔會喺屋企
如果你唔需要出外拜年同有餵藥經驗巴絲請pm我
https://t.me/Lihkghelpcat
感謝
感謝

幫你問吓
可能得
想點呀細路

lin lin已經唔怕生保,溶入你家中啦
感謝

巴打email搵我可幫你餵藥 都可提供物資(幼貓糧 毛毯等..
monster061123@gmail.com
樓主
其實我追咗post好耐
好多謝你咁俾心機照顧lin lin,佢好幸運
請你盡力撐落去,到你撐唔住啦再搵人接手,我相信大家會理解
你屋企情況、份工都唔允許你日後照顧佢,我哋明白㗎
無論如何,千祈千祈唔好將lin lin交俾SPCA/其他類似團體,請篩選出一個真係有心又有能力嘅愛貓人嚟照顧佢,咁佢先唔會再受苦 麻煩你啦
祝你一家人都身體健康,你一定會有好報
感謝

巴打email搵我可幫你餵藥 都可提供物資(幼貓糧 毛毯等..
monster061123@gmail.com

emailed
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞