突然!多圖 被遺棄貓仔暫時生活得幾好~(2)

976 回覆
999 Like 7 Dislike
其實如果有兩個look既話,佢系咪知道幾時急住便便而識得到時到侯走去廁所等?

真正控制唔到應該似雀仔果種,幾時都痾,有少少都痾,隨時隨地都痾畀你睇。

但lin lin果種係唔係呢種情況?佢係咪知道幾時想去,只係因為行唔到去廁所,所以局住就咁痾?
現實講, 如果真係醫唔返, 解決唔到大小便既問題, 又冇人全天候咁照顧到佢, 搞到佢日日都有段時間比屎尿圍住, 真係人道毀滅好d, 因為貓仔都會好辛苦

係架 所以我而家都盡力照顧佢
望住佢咁 真係好心up

幫佢買左片片同衫仔 仲買左支逗喵棒同佢玩 佢玩到勁開心
仲自動自覺走埋嚟嗲嗲我要我摸下巴

剩係見到張相都眼濕濕

主動要摸摸
現實講, 如果真係醫唔返, 解決唔到大小便既問題, 又冇人全天候咁照顧到佢, 搞到佢日日都有段時間比屎尿圍住, 真係人道毀滅好d, 因為貓仔都會好辛苦

係架 所以我而家都盡力照顧佢
望住佢咁 真係好心up

幫佢買左片片同衫仔 仲買左支逗喵棒同佢玩 佢玩到勁開心
仲自動自覺走埋嚟嗲嗲我要我摸下巴

加油, 你真係好好人
唉,跛唔算最慘, 控制唔到大小便先最慘.......

祝好人好報 平平安安 身體健康 貓仔
其實如果有兩個look既話,佢系咪知道幾時急住便便而識得到時到侯走去廁所等?

真正控制唔到應該似雀仔果種,幾時都痾,有少少都痾,隨時隨地都痾畀你睇。

但lin lin果種係唔係呢種情況?佢係咪知道幾時想去,只係因為行唔到去廁所,所以局住就咁痾?

唔係 佢係失禁 講左好多次
成日一滴2滴咁 因為始終佢啲肌肉有本身彈性 所以點都係等到夠先會滴 幫佢㩒嗰陣都會有屎尿
而家睇落似乎止左痾 睇下聽日情況如何
btw系你老母
想問下樓豬係邊間診所睇獸醫?利申獸醫助護

非牟利 => 太平道 => 摯愛
btw原來太平道咁鬼廢 早知唔去
巴打喺邊間做?
摯愛有個狗主姐姐介紹我去荃灣享和搵張海雄醫生 唔知係咪真係好呢
其實每一隻貓都係一個戰士,
佢地有好頑強嘅鬥志,
佢亦睇得出你係好珍惜佢同幫緊佢,
所以你同佢都唔好咁易放棄!
失禁咁嚴重係咪因為轉左糧?

而家係咪好左啦?

系你老母

系你老母

系你老母
樓主 我一路追post追到宜家 好想同你講一樣野 既然你同Lin lin一齊走到呢到 佢都知道你係錫佢係幫佢 我衷心希望你唔好將佢俾左其他巴絲 如果唔係佢只會經歷多一次同主人別離
樓主 我一路追post追到宜家 好想同你講一樣野 既然你同Lin lin一齊走到呢到 佢都知道你係錫佢係幫佢 我衷心希望你唔好將佢俾左其他巴絲 如果唔係佢只會經歷多一次同主人別離

同感
希望樓主收養佢
留名
巴打有咩需要請出聲

巴打喺邊間做?
摯愛有個狗主姐姐介紹我去荃灣享和搵張海雄醫生 唔知係咪真係好呢

享和好貴
你要有心理同財政上既準備
好可愛
黑傑黑貓

巴打喺邊間做?

享和好貴

太平道咪一樣都好貴
這裡是連登,這裡有力量

巴打喺邊間做?

享和好貴

享和平過太平道既⋯
一個仁安一個養和咁
[9up mode]

冇愛心嘅人係點諗都諗唔明
與其花咁多精神時間金錢心機落去隻殘廢嘅垃圾貓身上
不如瞓下覺打下機好過啦

講真 如果冇各位巴打絲打support我 可能我睇完npv就會送佢去群貓會 因為我自己真係養唔掂

但我心裡面真係好想佢可以再無憂無慮咁生活落去 唔洗再俾人放喺天橋底 望住一個又一個嘅人行過 就係等唔到自己主人返嚟搵佢

我喺度諗 如果當初我冇救到佢 佢下場會點?下個執到佢嘅人 會唔會咁俾心機救佢?會唔會識上連登開post求支援?定係只會喺度自生自滅被人當流浪貓帶去spca送死

我知道自己做嘅野係冇錯 但可惜 過左差唔多一個星期 惡耗真係接踵而來

我好怕同佢愈親密 分開嘅時候會愈痛
但我亦都知 自己根本冇可能長時間照顧佢 因為始終返工時間長 屋企人又唔可以成日照顧到佢 再者2老亦不斷施壓要我送走佢 同埋身體真係開始出毛病 可能好快 就真係要同佢分開了

最後 希望各位愛貓人士繼續發揮自己嘅影響力 唔係淨係救貓救狗 喺自己所能處做好人好事 唔係咩我愛香港,獅子山精神嗰啲濕鳩野 而只係唔想香港遲啲變到好似大陸咁 或者成班人只係識睇住人受苦post上facebook ig shared liked就當幫左

有個巴打講得好啱 用生命影響生命
雖然一個人嘅力量好微不足道 但當一個人影響到另一個人 就有機會影響到更多嘅人

多謝收睇我9up 下回更新再見

[/9up mode]
LM
[9up mode]

不如瞓下覺打下機好過啦

講真 如果冇各位巴打絲打support我 可能我睇完npv就會送佢去群貓會 因為我自己真係養唔掂

但我心裡面真係好想佢可以再無憂無慮咁生活落去 唔洗再俾人放喺天橋底 望住一個又一個嘅人行過 就係等唔到自己主人返嚟搵佢

我喺度諗 如果當初我冇救到佢 佢下場會點?下個執到佢嘅人 會唔會咁俾心機救佢?會唔會識上連登開post求支援?定係只會喺度自生自滅被人當流浪貓帶去spca送死

我知道自己做嘅野係冇錯 但可惜 過左差唔多一個星期 惡耗真係接踵而來

但我亦都知 自己根本冇可能長時間照顧佢 因為始終返工時間長 屋企人又唔可以成日照顧到佢 再者2老亦不斷施壓要我送走佢 同埋身體真係開始出毛病 可能好快 就真係要同佢分開了

最後 希望各位愛貓人士繼續發揮自己嘅影響力 唔係淨係救貓救狗 喺自己所能處做好人好事 唔係咩我愛香港,獅子山精神嗰啲濕鳩野 而只係唔想香港遲啲變到好似大陸咁 或者成班人只係識睇住人受苦post上facebook ig shared liked就當幫左

雖然一個人嘅力量好微不足道 但當一個人影響到另一個人 就有機會影響到更多嘅人

[/9up mode]

好洋蔥
樓主多謝你
[9up mode]

不如瞓下覺打下機好過啦

[/9up mode]

我相信在座嘅大部分巴絲打都想樓主你可以收養linlin,但畢竟人力有盡時,你身體同兩老都唔太想,你已經盡咗最大嘅努力去幫linlin,我相信linlin都感受到

希望你縱使因為要同linlin分開而傷心都好,下次再遇到同樣情況都毫不猶豫咁去幫下一隻linlin

樓主要加油呀
linlin係難養、係唔討好。

所以樓主做到幾多得幾多就好。
絲打你己經做左好多人唔會做嘅事
養唔到落去唔緊要
希望貓貓喺新屋企開開心心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞