北九州八日七夜(非自駕,福岡,佐賀,長崎,小倉門司,由布院)

443 回覆
46 Like 2 Dislike
樓主寫得好好睇
未定呀, 不過我習慣天氣唔凍先去 (除非我想去滑雪)
我估五六月/九至十一月, 但又想生日果時去, 再諗下先

不過可能未必九州, 睇到時同邊個去/自己去
多謝清高清, 無你推Post呢度會好靜

D相真係影得好衰, 好彩有幾個巴打貼靚相補充番
留名抄考
一月去唔知有咩要注意
係咪月頭去先? 頭果幾日都未必開晒; 12至14號都放假, 會比較多人

揸車的話我無乜idea, 睇你搭巴士定JR啦~
去幾多日呀?
14-20呢?
諗緊廢事煩住晒五晚福岡,一晚由布咁
應該無乜問題

去一個禮拜?
住福岡都無乜問題, 要睇你行程點玩, 遠極咪三四粒鐘來回車程
應該冇行程,每一晚先睇第日去邊咁
會唔會有問題
好大機會抄考樓主既行程,加加減減咁
如果有想去嘅食店, 最好睇埋佢邊日定休, 費事摸門釘啦
門司小倉我建議你禮拜六日去啦, 去唐戶市場之前睇睇有無開
http://www.karatoichiba.com/calendars/

我覺得你留一日武雄都OK, 之後去唐津/佐世保/長崎/佐賀都唔錯
如果有一兩日唔喺福岡咪輕裝上陣~ 拎D衫褲更換就行得
最好之前諗定邊日去邊個城市先
去到先諗第二日去邊的話, 好似又要花D時間去諗咁

當然每個人玩法唔同, 我自己就去之前有個諗法先, 細緻位可以到時再度

去之前做多少少功夫就去到會順暢D
旅人號 。 水都。
根本得個樣。車箱 椅 內部都冇裝修。
整個櫃仔出來 ,加個印。
如果完全跟足樓主,但係減左由布院果日咁好唔好。
東京屋又好似真係唔錯
係,超hea,得個名
唔係喎,直頭將樓主day 1同2縮做一日都得
由布院係靈魂,我覺得長崎無興趣的話可以skip, 畢竟都成4粒鐘來回
同埋最好將JR pass cover嘅地區連續幾日去
有冇諗過去別府 . 都唔錯
又得姐, 真係睇自己有無興趣啦
多謝分享 好睇
睇完
感謝
下次遊記再見~
多謝支持
下次遊記見!
b speak 可以係由布院之森買? 咁咪唔洗排
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞