北九州八日七夜(非自駕,福岡,佐賀,長崎,小倉門司,由布院)

443 回覆
46 Like 2 Dislike
呢個亦係我呢次下關市無去景點之一, 因為真係遲咗到唐戶市場, 而下晝我打算去埋門司小倉, 所以無去
今次我對神社少咗興趣又係真嘅...
唐戶市場真係愈早嚟愈好, 我地遲咗到, 已經有一半鋪頭收咗了..
下關出名食河豚, 但我地之前食過, 唔太鍾意, 所以食其他

呀C食帶子, 我食呢D
你幾點到呀

搭車用左幾耐
都接近食晏時候,同埋閒日真係少D鋪頭開,建議大家最好禮拜六日嚟, 可以搭埋潮風號

由博多到門司你預一粒鐘, 搭船到下關市唐戶市場你預五至十分鐘船程
唔該哂
我一月plan左個星期五朝早去唐戶食早餐
早D到,又壽司又瓦片蕎麥麵又海鮮丼
舔舔舌
LM
1月同囡囡去武雄 佐世保 長崎
Book左御船山楽園ホテル同隔離慧州園和服體驗
之後想落祐徳稲荷再去佐世保
睇黎去武雄神社會順路好多
夾到就冇問題啦 等你繼續更新
春帆樓?
幾靚不過我無去
唔清楚你想邊樣行先... 佐世保搭シーサイドライナー去長崎都幾順路, 調番轉都得, 就係要諗埋祐德果程點搞, 睇你之後住邊度啦
下關市我係非常之極速去完, 唔緊要, 因為今次目的都係食下嘢行下, 我日後都會再番嚟行下
(當然都係果句, 有疑問可以講, 一齊研究下 )
搭番船番門司港

準備食焗咖哩
門司睇落幾正
d相表達唔到有幾舒服, 總之好relax, 人唔多, 輕鬆行
旅程尾段去都幾舒服, 唔駛周圍撲
門司港好多鋪頭都係焗咖哩!
當然去Bear fruits食啦
https://tabelog.com/tw/fukuoka/A4004/A400501/40003315/
樓主幾時去由布院
呀C食咖哩海鮮, 我試咗DD, 都幾好食架

我當然食焗咖哩

好鬼死香, 埋單果時我仲買兩枝自製辣椒粉走, 因為真係好正
其實我唔係live 果日去係禮拜五
由布院果part係門司小倉之後果日, 如果有疑問可以問定先, 呢度我同巴打sss都應該好幫到手
咁慢慢黎
我一月會去廣島+北九洲 (博多門司港由布院)
會參考下你個行程
我上星期星期一去,完全無野睇
食d野走囉 行埋神社好走啦
漏咗講, 個焗飯入面有蛋, 好鬼滑!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞