北九州八日七夜(非自駕,福岡,佐賀,長崎,小倉門司,由布院)

443 回覆
46 Like 2 Dislike
小倉城唔大..
因為佢維修緊
所以我去到小倉果晚就行左
第2朝去門司港無再行多次
拉打
樓主真係拋磚引玉,引咗好多靚相出黎
由kuuga睇到宜家平成就嚟完
其實我果D連磚都不如, 因為真係隨手影, 輔助說明
唔敢班門弄斧, 唯有自己開post
繼續!!! 今日update晒day6!!!

小倉商店街唔算好摩登, 反而有小小靜中帶旺, 咪幾好

準備走之時, Oh SHIT! 人身事故

延後廿分鐘左右
番博多啦
其實真係JR PASS包晒, 反正我地食嘢都唔太想去太遠, 就附近搵啦

大地のうどん
http://daichinoudon.com/
https://tabelog.com/en/fukuoka/A4001/A400101/40035066/

我去果時得一枱韓國人, 其他都係日本人
又係撳飛

我地都係叫牛蒡天婦羅烏冬+炸豬扒迷你丼 set

個烏冬好鬼好食

超級飽呀...不過我每晚都會去便利店買唔同嘢食嘅...

喂好食喎
睇電視直播見到博多站亮燈!
落街睇下先!

DAY6完!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Day7就係傳說中嘅由布院!!!
亦係我今次好期待嘅地方之一!
Support
嚟緊一月去福岡,大家不如分享下住邊間酒店
機票幾錢 同 坐邊間?
都成個月前了, 坐國泰
我果時住近博多車站, 其實天神都OK, 睇你行程順唔順路
嚟緊3月會去北九州8日7夜
參考吓你個行程先
我見樓主你d3 d4 兩日都係去唐津 武雄
如果我只係想睇吓景,睇吓唐津城,唔去樂園
將d3改成去熊本1日(用jr pass), 住熊本
d4就去唐津 武雄行吓,住長崎
好唔好
第1日樓主坐幾點機到福岡?
屌你老母
我都係小倉返博多就搵左呢間野食
500 yen就食到個烏冬真係
直航最早果班, 好似係八點九左右
你熊本去唐津應該都唔近, 如果武雄一日/半日我覺得會舒服D
或者住武雄一日, 當日朝早去一轉唐津應該會輕鬆D

或者住博多, 就咁去唐津/武雄都無問題

你見我由武雄去長崎都用咗比較長時間去轉車

換個玩法, 住長崎, 再住武雄, 再返博多, 亦得
真係睇自己睇法
頂, 心有0西

呢個真係好抵屌, 仲要好食果下先至正!!
上次平日去, 但見潮風號都有開
但我由唐戶市場經隧道行番門司港中途先見到
所以真係臨去之前望下有無開, 有時可能有驚喜

你行隧道係咪行咗好耐
行返門司港半小時?
剩係隧遁廿幾分鐘, 仲未計去嘅路程

再諗諗先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞