Football Manager 2019 (10)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
通常頭一兩季都有頭三
之後去返中遊
玩緊車第一季 中後場既配合都ok
但達子好似隱形
打緊1 dm 2 cm amrl st
Dlp bbm aps apa ifa af

可以點搞
有個comment話White Youth vs French Kiss sounds a classic derby.
笑到仆街
https://strikerless.com/2018/10/17/creating-my-classic-strikerless-in-fm19/
推薦下呢個blog 思考下自己嘅需要 再自己執戰術其實好有樂趣
我玩第1季教車仔熱刺拎英超冠軍
車仔拎第2
硬係覺得左真奴冇乜用
防守唔到位
佢唔係playmaker咩 唔清楚冇玩車仔 佢啲stat點 positioning tackling work rate 個啲
我擺佢喺防中位
做防守形拖後組織核心
好少見佢搶到波
不過佢傳波真係幾準
Ai車仔成日炒沙利
我打前壓控傳就通常三中場平排
一個playmaker 拖後策應 set多啲盤球 我通常用tonali
一個dirtywork 搶下波 最重要幫我cover啲位 我會用高佬或者用簡迪型個啲
一個support啲嘅策應 較少啲盤球 打下one two
成個system有啲似以前ac聖誕樹個三個中場 因為我鐘意派路
總之我一定要兩個人保護tonali
有時就前面有個攻中 後面tonali加個中場咁
打技術型好夾
一樣dm dlp (d)
比佢知道永義地產同官永義既關係既話
香港有patch未
感覺上d 較炮型中場係fm幾有利

我隻xhaka 踢撚到沙比咁,無哂現實d缺點
起碼唔會禁區雙腳鏟輸十二碼先
講中場 fm 入面最勁一定係pogba 同 savic
佐真奴/巴卡約高/巴克利/盧夫斯卓克/沙域
打緊4141
中場點排好
叫啲閘落底傳中真係好勁
玩緊車用marcos alonso 做咗英超助攻王
佢現實都好撚勁 利申獌
如果我擺中間三個 佐真奴可以做祖記派路個位 沙域就會係祖記普巴 藥膏就係掃蕩個個
玩touch版無咗retrain position 點先可以令到個球員其他位都變青色?
係咪藥膏做防中
沙域做全能中場
佐真做拖後組織核心
用曼打返442好好玩,又唔洗死控球,可以贏得樣衰
盧卡古tm,山齊士有時ss,有時拖後前鋒,兩翼係咁轉人打,Herrera四個中場打乜位都掂,訓練埋死球場場入三四球冇難度
差唔多 唔知佢地熟練度最高係咩 盤球個啲較返佐真多啲 個中場全部有態嘅話點輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞