召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (31)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
得一個大tick 轉換行車線沒有望路面情況 但係我都冇轉過線 同埋琴日緊張 第一次考拍位都肥埋 平時拍10次 得一次唔啱規格 琴日緊張到 比大油左遲咗少少摟左 搵咗人幫我搶快期 望就望第二次過晒
重點係 我c fu 覺得我可以一take pass曬兩部份 係我肥晒
考成程車無轉過線
個官係咁叫我cut線 但我覺得唔需要 再加上隔離線有車頂住 唔明點解要轉 師傅話係舊官 退咗休返嚟
考官叫你都唔轉?
仲有朝早冇咁多廢老
我第一次考又係考油塘 考晏就
有個廢老係返試場條路啲死車位沖出黎
個官好快幫我踩停左
我認為路面情況唔許可轉線
果個位我真係寧願一波慢慢番入去 前面有車就更好 跟佢尾實無死
今日我真係怕死
一波返入去
我仲要一路考一路係到講望鏡望盲點
其實唔洗講出聲既 個人傾前少少 大動作少少就夠
我唔想考多次所以先出聲
最緊要最後都合格
邊個位?
忠孝街 好似係
唔好咁緊張 泊位千祈唔好緊張 好容易比大油
今日沙駕考多石線肥左
所有野都做得冇問題,最重要果啲望鏡全部都做到晒
但衰左係交通燈手上
未過白線,條白線同架車仲有半個車身左右嘅距離,突然轉黃燈,果陣開緊大約30左右,我覺得如果照過會變衝紅燈,所以選擇急停(如果唔急停嘅就會變過界),發生左2次同樣情況,結果肥我腳掣控制不當....

一直以來學車都未試過咁,就算停黃燈都做到慢停,竟然考車就咁

其實我應該照過定停?果個位真係好尷尬,好似點做都會肥咁 只係肥係邊個項目..
仲有半個車身距離又開緊30幾我會過埋 20左右先會考慮停
就算係一個車身位先轉黃燈,20都過到啦
因為聽過啲朋友話衰衝紅燈,所以考之前對啲交通燈好緊張,覺得寧願急停都唔好俾佢有機會衝紅,結果都係衰

我好唔好出去排快期考其他路線?沙駕真係好貴
幾年前肥左貨VAN 路試, 而家想考返.
想搵補幾個十個鐘加考試PLAN, 最好間公司幫你交FORM, 唔駛自己辦公時間去, 有冇推介?
本身係試場窄路調頭撞左’博’之後好緊張 之後出到去犯左好多小錯誤 我考兩點三超多車好繁忙
我覺得條路算易喎 10點幾又冇乜車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞