召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (31)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我就係衰紅綠燈肥
急停左踩左車頭白線
個官即刻出聲
我見有啲人講過去到就拖慢黎行 起碼到時停都唔會係急停
但真係好講你到時個距離
車頭過左白線點都過左佢
轉紅燈你衝燈又係死 踩白線又係死 過埋都可以搏佢未轉紅
小心廢老?
咁早應該冇學生掛
石蔭咁易唔洗擔心啦仲要咁早
想問下如果泊車果陣 可唔可以用左腳吊住極力子,用右腳踩brake控制車速?

遲d考銅鑼灣
左腳唔好吊咁高,吊到架車曉郁就夠,覺得太快就踩返深少少極力子
切記臨停嗰下踩盡極力子
即係我個方法唔得?
咁如果係用你個方法 右腳係咪唔駛做野?
其實無話唔得,考試只係唔可以扭死軚
利申:學車時咁教,如果真係過快
得但係好chok
我想問各位清,如果我一直預約唔到師傅學車(駕院)應該點搞 仲有兩個月考試
我意思係可以用迫力控慢架車,但要留意極力子唔好吊太高,因為當你左腳吊得高,同時右腳乸住個迫力會容易死火
所以當你發覺架車太快時,應該踩返深少少極力子先,咁樣就可以收走個動力,避免死火,當然都可以同時印住迫力再控慢啲架車。只係要留意臨停前都係要踩盡極力子,否則會死火

純吊極力子泊位/掉頭,原則上係可以,但我自己都極少咁做。第一,減速嘅反應比踩迫力慢(因為原理不同);第二,如果係暗斜,淨係踩盡極力子而冇踩迫力嘅話架車就冇動力/阻力,咁就會隨地勢而溜,所以最終都係要落迫力嚟停定架車

練習多啲,咁兩隻腳就會配合得好啲

利申:揸開棍私
月尾考掃捍埔 有無咩提示
你打比師傅, 佢點講先?
2個月其實還好, 得7,8幾堂
實上得晒
但首先個師傅係點同你講?
真係唔惦要搵駕院投訴
通常考樂活道
唔該哂巴打 啱啱練完銅鑼灣泊車同掉頭 發覺兩樣野協調要做得好慢先做到 因為學你咁講要踩極力子又要用個brake慢慢拖住部車去 不過個師父話做得幾好
啱啱0900考油塘丙部
上高超道pass左
恭喜,好似上午比下午易D
上午好考好多
出迴旋處都好出啲
加油 琴日先肥咗
巴打肥咩呀
我琴日肥咗 2part 10:25
我果陣都係朝早考高超道,高超道幾好 起馬唔洗怕山上面啲小巴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞