召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (31)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
你行過成條路未先?
係咪最起碼去到禮頓山先停?
咁我當你前面都熟啦,禮頓山cut番入左線,因為段路都長,你有機會可以試上3波(前題你要好熟轉波),因為係得果個位有機會俾你Show off上3波,記得上斜前要收油落brake轉番2波上斜路,(如果紅燈就落brake轉2波停車,1波起步上斜唔好轉2波,keep住20km以下,慢唔緊要,唔好引擎太嘈/為轉2波而死火就得),斜路停車基本野你識架啦,斜路開車要吊耐少少極力子先好放,因為太斜,要俾時間波箱卡番實,太快鬆極力子就會死火,一死火你驚溜後一亂就肥得。

上到頂平地坑渠蓋轉2波,望鏡另頭攞右少少,落斜hi住個brake,如果唔係斜路轉紅燈你就一定停唔切死梗,過左紅燈一轉二,記得打燈望鏡另頭(記得!記得!記得!好多人死呢個位冇望,另頭另到撞落玻璃窗就一定冇死),cut番右線入袋口位停一停轉1波,對面冇晒車先好出,轉番上南華會記得留意死車同對頭車,讓!讓!讓!

所以,你唔操可以消化到以上呢堆既...都係神童黎架啦

利申:複製師傅所講,每個師傅唔同教法,只供參考
堂係1個半鐘?
300水一堂咁貴?唔係2XX咋咩
我係非智專,冇師傅幫我搶快期
啲智專師傅hold起晒啲快期搞到愈黎愈遲
出去重新適應路線會唔會難?
你師父
鏗鏘好似兩個係油塘
一個教緊我 我比佢屌到開花
做少左/做錯左野會叫我快撚啲再黎過
爽手唔好dum自己波鐘
我係a1,補一堂要4舊水,貴到呢
下個月考天光道 好緊張
Pass
應該學夠10堂就考 下堂第7堂
咪正常囉呢d
幾日後考澤安道
學咗十堂 希望 1 take pass
廿節差唔多啦
廿節差唔多啦
Btw 點解兩個都係廿節
咁啱啫
揸咗幾堂條路,反而愈揸愈大安旨意
開頭以為自己考左牌好叻
點知P牌仔一揸出去先知Pass左只係入場券
學車時會犯既錯依然會犯
見有車作勢衝埋黎依然會有意識避但其實避佢仲危險
後面司機見你P牌依然會玩你爬你頭
入線依然會唔識點入會入錯線
去到迴旋處依然會好慌
有時好唔明點解出面d司機好似個個都揸得咁好咁
經驗問題
渣多啲啦
補考考永考街 岩岩上第一堂 d 小巴的士係咁cut 讓車線又唔撚讓同你死過 考試撞著呢d 仆街真係死得
過幾日重考乙部
聽日講澤安調頭個位比平時練個啲窄 係咪真係
同埋斜路停車都係試場入面考埋?
過幾日重考乙部
聽人講澤安調頭個位比平時練個啲窄 係咪真係
同埋斜路停車都係試場入面考埋?
爬你頭唔好覺得人哋係玩你,你行路見到前面條友盲中中又行得慢都會快步閃過佢先啦
翻試場第一個彎應該擰左定右
係,但係兩邊無鐵欄得個膊位 所以夠膽既偷多少少都得 我月頭都重考完乙部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞