召喚lihkg所有學神/P牌巴絲 (31)

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
可以
呢幾日學車再留意下 好想快啲pass咗佢
多謝你 希望我都快啲pass到
冇辦法,但有壓力都好正常
唯一就係操得比熟更熟,咁你犯錯嘅機會細啲,同埋俾多啲信心自己

考試時就專注,專注喺架車同馬路度:專心揸 ,隨時諗定下一個動作,留意多啲周圍嘅嘢,謹記望鏡。當你專心諗住呢啲就唔得閒再緊張個考官
其實岩呀
當個人高度集中
果刻其實已經唔識緊張

全部精神就係望住條路
身邊D車, 路上行人, 後面有乜車跟住
記得望多d中鏡 8-10秒望1次 cut線同過死車要做足 (望鏡 打燈 望鏡 盲點) 個考官講乜咪由佢講 佢tick咩都唔理 專心考試 唔好心急就得
一陣去先 黃紙+hkid+住址證明+表格就得
btw你地有幾多個細tick 覺得d考官9tick嘅
加90蚊
細Tick唔重要架
唔洗理 得pass 同 fail
Thx
真係似亂tick
記著
人要惡過車
考車係要你做足每一個步驟,唔係要你有幾快手車有幾好
我都有D唔明
星期一考油塘,大致上都無問題。
行1線就睇彩數,出考場轉落去有時都有死物停係到要過,之後轉返出黎就睇下有無大車,有就最多停低俾佢過,有行人手推車我都會停,除非可以捱過隔離線。

行2線反而最無信心,去到大本營要cut左線轉左,有時cut唔到搞到轉唔到左,我想問下可以點做?行右線係迴旋處轉1圈出?
同埋有時迴旋處出左要過返右線成日都cut唔到 如果前面無小巴巴士係咪可以過埋燈位先cut?

3線就最易無咩問題
衰啲咩
衰on9
死車過線過得太出,去左隔離線咁滯
迦密村街果度?
咁係本身練習不足bor
過線同死車既距離係基本野
警署對出
衰自己
希望你排到快期下take pass
我下星期一忠義街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞