港媽:拜年唔好比野我個仔食!

393 回覆
11 Like 107 Dislike
收到依個Message嘅親戚應該將果d小朋友嘅名Drop低

周圍係間屋到寫住XXX小朋友請勿食用

到時一大班親戚黎到,個個見到就知咩料

不知所謂,自作聰明

咁樣不如直接唔好出街啦

現實世界咁多引誘
呢D嘢好多添加劑,唔食係正確

你好撚on9
之前屌人閱讀能力零,宜家自己一撚樣
人地幾時話係bb

因為呢件事放係bb身上先合理
拗到無得拗咪拎bb黎做擋箭牌
其實無乜得好討論架啦同佢

之前睇住佢屌人地 話人唔識教仔 已經覺得佢on9

可能篇野係佢寫 或者
佢新手父母做左年幾父母覺得自己好偉大
或者純粹on9

痴撚線,
無啦啦話人自以為好偉大
個稻草人你搬返屋企打啦

當然係

邊似得你地咩野都唔分口咩野都唔識。
就咁一句唔識教就算。

幾個月大同幾歲大既(教)係差好遠,基本上唔分清楚就屌既人係無知。

如果個bb幾個月大,你夾硬比粒糖佢食,入左氣管死撚左。

睇死你地班垃圾都淨係識放句唔識教架啦

你好撚on9
人地幾時話係bb

咁你地屌人都分開情況睇啦不如。
又唔見你地咁做?

而且掉轉頭問,
點解父母唔可以講定叫人唔好比垃圾食物個細路食?
人地比,個仔就一定要食?

阻止唔到又危險又咳又影響正餐。
當面屌又唔好睇

回應下點解要親戚幫你講大話,唔俾話係你唔俾佢食?
有個巴打問,佢食緊糖,細路(非bb)問佢拎黎食,咁應該點答?

之前睇住佢屌人地 話人唔識教仔 已經覺得佢on9

可能篇野係佢寫 或者
佢新手父母做左年幾父母覺得自己好偉大
或者純粹on9

痴撚線,
無啦啦話人自以為好偉大
個稻草人你搬返屋企打啦

咁頭兩樣都唔係
咁即係純粹on9啫
有咩問題?想個仔健康啲姐

當然係

就咁一句唔識教就算。

幾個月大同幾歲大既(教)係差好遠,基本上唔分清楚就屌既人係無知。

你好撚on9
人地幾時話係bb

又唔見你地咁做?

而且掉轉頭問,

當面屌又唔好睇

好啦,講番個FB post

無話唔比你講定.........但你唔好奉旨咁,要全世界幫你做醜人。我咁講啦,你要人地做醜人=把教仔的責任推卸俾其他人。可以講,但唔好要全世界都欠咗你咁
有要唔比人餵又唔想比個仔知
姐係人地做衰人自己拎威;0)
你係要教,
就要教仔女自己拒絕,
知道食零食太多有咩壞處。
你話細佬仔唔識拒絕?
禁我見到mk妹著到好少布係條街到,係味可以合理地強姦佢呀?

當然係

就咁一句唔識教就算。

睇完篇野真係唔覺得係講緊幾個月既小朋友喎
幾個月小朋友識得諗父母唔愛錫佢架咩?

1歲左右識得驚

其實篇野係咪你寫?兜完未啫?
咁1歲又係咪識請求父母批准食野呀?
識驚=會諗父母唔愛佢?
你唔好格硬黎啦

睇多次篇文啦,佢叫佢d親戚唔駛問父母比唔比佢地細路食親戚既食物wow
唔係細路請求父母批准食野

不知所謂,自作聰明

咁樣不如直接唔好出街啦

現實世界咁多引誘

即係你贊成由得小朋友睇AV 由小朋友食煙?

當然係

就咁一句唔識教就算。

你好撚on9
人地幾時話係bb

又唔見你地咁做?

而且掉轉頭問,

當面屌又唔好睇

無話唔比你講定.........但你唔好奉旨咁,要全世界幫你做醜人。我咁講啦,你要人地做醜人=把教仔的責任推卸俾其他人。可以講,但唔好要全世界都欠咗你咁

其實駛咩野做醜人?
你唔好主動走去比野佢食jer
有幾醜丫?
狗屎垃圾求其一個fb post又要攞上嚟連登討論

不知所謂,自作聰明

咁樣不如直接唔好出街啦

現實世界咁多引誘

個意思係

要管 做父母管 其他人無未必配合你
個世界無未必因為你個小朋友而轉

不知所謂,自作聰明

咁樣不如直接唔好出街啦

現實世界咁多引誘

個意思係

*必要

不知所謂,自作聰明

咁樣不如直接唔好出街啦

現實世界咁多引誘

個意思係

唔主動比野個小朋友食真係咁難?
唔餵人食野會死?

不知所謂,自作聰明

咁樣不如直接唔好出街啦

現實世界咁多引誘

夠賤格 我鍾意

1歲左右識得驚

識驚=會諗父母唔愛佢?
你唔好格硬黎啦

睇多次篇文啦,佢叫佢d親戚唔駛問父母比唔比佢地細路食親戚既食物wow

「也不需要叫他們問我們」喎
即係叫親戚唔洗叫個細路問父母喎

又唔見你地咁做?

而且掉轉頭問,

當面屌又唔好睇

其實駛咩野做醜人?
有幾醜丫?

新年流流有個全盒係度,你個小朋友都主動拎啦
岩唔岩都好。咁做好肉酸

其實駛咩野做醜人?
有幾醜丫?

你要我挷住佢,定收埋個全盒,點解你唔自己教佢或管住佢?

其實駛咩野做醜人?
有幾醜丫?

你要我挷住佢,定收埋個全盒,點解你唔自己教佢或管住佢?

上面講左啦 無回應過

不知所謂,自作聰明

咁樣不如直接唔好出街啦

現實世界咁多引誘

個意思係

唔主動比野個小朋友食真係咁難?
唔餵人食野會死?

睇av有錯咩

又唔見你地咁做?

而且掉轉頭問,

當面屌又唔好睇

其實駛咩野做醜人?
有幾醜丫?

主動拎我覺得係另一件事,

我都好憎人未出牙就比硬野佢食。
咳就比雪糕凍野佢飲。

當動物園d動物咁亂餵野佢食,
明明動物園好多時都會寫明唔比餵。

1歲左右識得驚

識驚=會諗父母唔愛佢?
你唔好格硬黎啦

「也不需要叫他們問我們」喎
即係叫親戚唔洗叫個細路問父母喎

d親戚有時扮撚晒野

父母
親戚

比雪糕你食丫
唔食得丫咳丫
哦,媽媽話唔比得你食wow,無計啦。

之後個細路發爛炸,親戚行開,父母慢慢吞返個細路。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞