港媽:拜年唔好比野我個仔食!

393 回覆
11 Like 107 Dislike
呢到屌個老母既
究竟有幾多個係做緊人父母

算啦 濕鳩親戚佢地無見識過
反家長反上腦
呢到屌個老母既

反家長反上腦

要人幫手做戲
邊個濕鳩啲?
佢咁有道理就大大聲屌柒啲親戚啦
呢到屌個老母既

反家長反上腦

要人幫手做戲
邊個濕鳩啲?
佢咁有道理就大大聲屌柒啲親戚啦

一句講晒成班撚屌自撚私
又要教仔又唔想做衰人推個波俾親戚

咁好明顯係你on9
當教育失效,而對兒童明言禁止又會引起反彈
最適當既方法當然係唔好引誘佢
輕描淡寫

cap圖上面無叫你一見面就同細路講唔食得
你唔講,人人都唔講,邊有人會做醜人?

呢個時候最需要接受教育既反而係有你咁on9既成年人

要全世界就你一個
人人都要守你自己個套規矩
引誘無時無刻都會發生
你諗住係fb幫個仔出post出到80歲?
做父母就係要教佢點樣拒絕
而唔係瀨人引誘你個仔囉

唔洗認真答佢 佢勁on9 一開始就錯重點

個問題就係呢度之嘛

點解要我去就你個仔?
點解要我去講無糖?

如果我俾另一個細路食
你個細路咪怨我 我點唔係醜人?

點解個責任落係我度?

果個會員「格x中學-遊念慈」係真心膠,可以不理

咁好明顯係你on9
當教育失效,而對兒童明言禁止又會引起反彈
最適當既方法當然係唔好引誘佢
輕描淡寫

cap圖上面無叫你一見面就同細路講唔食得
你唔講,人人都唔講,邊有人會做醜人?

呢個時候最需要接受教育既反而係有你咁on9既成年人

要全世界就你一個
人人都要守你自己個套規矩
引誘無時無刻都會發生
你諗住係fb幫個仔出post出到80歲?
做父母就係要教佢點樣拒絕
而唔係瀨人引誘你個仔囉

我已經講過人腦追求糖份完全係生理弱點黎
而且兒童對糖份既喜好程度比成年人高一倍
所以你憑咩覺得成年人都未必控制到既事
兒童就可以做到

引誘無時無刻都會發生
所以就可以大大方方比兒童睇AV?
引誘係無時無刻都發生
所以就唔應該避免?

建議你以後咪撚帶你個小朋友行惠康,百佳,果度無時無刻都播緊Av!

認真:人地自己屋企擺賀年食品都要你管?痴撚線!
仲拗緊
戇撚鳩

一句講晒,唔主動塞畀小朋友食,但小朋友開口話想食,畀撚梗,ok?

有冇老豆老母反對?
係好嘅 有時啲大人貪得意係咁比野佢地食
之後又病又咳又食滯都好多手尾
好撚心就係自己個仔心口度掛撚住個牌"請勿餵食"啦
fb 打千字文有 Q 用咩
根本成班家長都係當個仔係附屬品,唔好食零食,因為唔好俾麻煩我(所謂睇醫生);唔好請佢食,因為唔好俾麻煩我(要阻佢食)。

Agger
同個蛋牛麵嘈乜啊 條友出名係五毛
仲拗緊
戇撚鳩

一句講晒,唔主動塞畀小朋友食,但小朋友開口話想食,畀撚梗,ok?

有冇老豆老母反對?

樓上根本係拗緊兩樣嘢
1. 親戚主動餵
當然係親戚責任 細路仔唔想食都照塞入口 又成日俾過量 搞到細路病

2.細路主動攞/問
呢個就係父母責任 要教佢問准父母先食得/教佢個啲嘢唔食得
有本事話拜年唔好比利是
應該教個細路仔唔可以亂食零食
而唔係管親戚朋友
麻鷹唔管管雞仔,
冇用的
有本事話拜年唔好比利是

食糖對身體唔好
收利是有錯覺不勞而獲
對小朋友更加唔好
拜年對d細路黎講都幾慘既
我敢寫包單 擺低成盒金莎佢真係會一日同你清哂佢
點解唔見佢話唔好俾利是?

事豬係得facebook講就唔會係大陸親戚
我有個親戚都係。知道左腸仔係一級致癌物之後就叫人唔好俾腸仔佢個女食。重話見一次反一次面。心諗係未痴線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞