[BNO] BNO平權運動簽署!關心BNO既全部入黎

1001 回覆
413 Like 39 Dislike
呢個世界唔係樣樣野講利益
之前同舉過例比你聽,你又話個議員太老
咁咪代表喺利益對佢唔重要嘅時候,利益就唔再係佢考量嘅野,佢會因為其他因素而行事囉。

就算一般情況下,利益都唔係唯一嘅因素。
理念,信仰,責任,道德,興趣,自我實現全部都唔計?

革命要死人喎,死咗嘅話個國家點都唔關自己事,何來利益?冇利益咪應該冇人搞革命囉。
但事實係有人會為利益以外嘅因素去行事呀嘛

退一萬步講,假設人淨係為行益做野。
利益大定細根本個個把尺唔同。

好前之前美國民主黨玩停擺咁
佢哋或者覺得幫啲非法移民有利益,吸到票
但啲班左派媒體唔係咁諗,冇支持同民主黨
保守派就更加唔洗講

脫歐夠分經濟重要定主權重要
你可以代表英國揀邊樣利益重要?

你唔比英國人重視榮譽同名聲多啲?
英國佬當初照你咁講係敗走香港,佢哋都要話自己光榮撤退,仲唔夠要面?
你憑乜代表英國人話實踐承諾而得黎嘅名聲唔重要先
推!
請您叫多D UK resident 幫幫手。
唔係道義 係責任
1. 英國個個殖民地唔係英國管就獨哂立,唯獨香港唔係
2. 一國兩制搞到成pet屎咁,英國係咪有義務做返啲野?唔一定直接送個居留權畀你,送寬啲bno移民條件又得唔得?學班人話齋,十幾廿年都唔續既bno holders 當放棄bno,截龍得返幾廿萬,送去冇乜人既地方自成一角又得唔得?
3. 中國摧殘聯合聲明其一,聲明有一個好有力既保證,就係關係法,冇咗關係法基本上成份聲明可以話廢咗,咁廢咁之後英國佬係咪責任上要做啲野?

唔係話英國佬一定會做野,佢大可以繼續出聲但乜都唔做,但我唔相信100%一定唔做,因為佢唔係中國,好似上面咁講,唔完全平權都有好多野可以做
簽左
點先可以續番本bno?

7697- deadline 9 january 2019
雨革唔係野?以前既野我唔知,我淨係講現在
我地有責任唔代表英國可以唔洗做野
signed
咁都冇一萬
LM
英軍?!
我都想去UK搵工,但係冇諗過原來可以從軍

利申:真絲,應該過唔到體能
每個BNO holder 如到英國定居,擺低一定數目(例如:港幣50)俾英國政府作為deposit又好,當投資又好,擺夠5年先攞得番,咁咪一舉兩得囉。
每個BNO holder 如到英國定居,擺低一定數目(例如:港幣50萬)俾英國政府作為deposit又好,當投資又好,擺夠5年先攞得番,咁咪一舉兩得囉。
簽乜吖,淨係英國公民可以咋
其實97前無申請係咪都唔可以申請?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞