[BNO] BNO平權運動簽署!關心BNO既全部入黎

1001 回覆
413 Like 39 Dislike
推!推!推!
除非香港又變返以前果個地理優勢/有利可途,

否則現今呢個局勢只能夠既就係等,等幾耐冇人知。

宜家英國唔會得罪中國住,除非中國又會再重演一次八國聯軍比人分餅仔
嬲蝗不如做蝗

爸打中囇要害
Signed
我地可以反對人意見,但係唔可以反對人表達意見既權利。
成件事唔係英國國民(海外)係咪英籍既問題,
而係英國國民(海外)作為英國國籍法框架底下既英籍而無被賦予同其他英籍同樣既國民權利,
E個先係重點。
pish
以訴訟控告政府違憲只係平權既其中一個方法。
平權意指追求平等權利既手段。
遊行(例如 gay pride, pink dot),訴訟 (入境處職員訴訟案),發起簽名運動都可以係喚起大眾關注,向政府表達民眾意願以達至實踐平等權利既途徑。

人必自重而後人重之。
HK Watch 既 Lord Ashdown 講過,香港人如果自己都唔renew BNO passport 以達到一定基數既話,佢地都好難幫我地爭取權利。
當我地都唔去尊重BNO自己身分,妄自菲薄人人自貶既時候,人地點會尊重我地?
咁都叫發脾氣
你咪就係嗰啲返工不了嘅垃圾囉

我哋依家就係話唔應該分等級
你就叫人接受有等級嘅事實
好似早兩年都有一個
條件式係無撚用
到時入左咪經法院質疑你

當日都寫明無落地綜援
根本英國人就怕香港人玩野寧願一刀切
福利政策隨時郁得
有得屌中國都開心啦
renew ? 搵人笨咩,呢本嘢每日都減少緊,係咪事實先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞