[BNO] BNO平權運動簽署!關心BNO既全部入黎

1001 回覆
413 Like 39 Dislike
目前簽署人數:4432
Forward左去facebook,大家都幫手
咁驚做咩
爭住做蝗
到底要幾毒先會摟人屌自己
有時間出去睇吓呢個世界啦
push 好多人入黎好多似是而非嘅意見,
五毛唔需要令到人愛上共產黨同習大大,
主要任務係令到人做咩都有second though, 做咩都一事無成
(請also也參考http://lih.kg/bFcrKS)

btw, 利申自己感覺:
支持平權係因為覺得有需要,
bno英國人係香港生活嘅自由環境受到支那嚴重改變,權利受剝削
投票權無咗,
新聞言論自由無埋,
英國係有責任保障英國海外公民維持作為一個公民應有嘅權利, 呢點就係BNO嘅目的
你英國有無具體嘅安排??
將來支那同其他國家打仗(同任何國家),
作為英國人,我肯定唔支持支那,
你會點保護我?
定係到時先算?300幾萬人喎
Countersign 無都ok
首先﹐平權既概念就係唔分英國人(佢地)同香港人(我地)。英國唔夠力同中國打﹐簽聯合聲明我係異議。但賣國民呢?依樣係另一回事。
再講﹐香港人比到咩利益英國﹐完全係睇佢點現轉籍方法。你估當年拎BC 個批有放油水比英國咩?你個人係英國都有用佢咪比你去囉。
利益的確係政治其中一個推手﹐但唔係唯一一個。唔係你用利益論解釋下美國點解要打索馬里。個世界好多﹐唔好知少少就當識曬。
推一推
香港持BNO的人真喺得噉少?
發下夢好喇想平權
呢個 post 最貼切就係爭住做蝗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞