[BNO] BNO平權運動簽署!關心BNO既全部入黎

1001 回覆
413 Like 39 Dislike
英國佬咁問就好啦。因為佢咁問,我地就可以真真正正搵bno Holder。其他 bno holder 見到英國正式回應都會多啲人知道, 多啲人醒覺。

而家係make noise.
唔贊成做港蝗

BNO 亦都唔應該平權,冇貢獻人地國家既唔應該享受人地既福利

利申: 有BNO
例如咩福利?
就到半程
英國香港人入來!
終於聽到人話,我唔想做港蝗

利申,可有 bno
英國保守黨旗下政治團體Moggmentum表態支持香港歸英
https://lih.kg/bJBRKS
見到 noise 未?!?!
幫你search 埋啦
Moggmentum is an online conservative campaign and grassroots movement supporting Jacob Rees-Mogg, in a similar fashion to the 2015 phenomena of Milifandom and Momentum. The movement includes pressure for Rees-Mogg to become the Conservative Party leader in the United Kingdom. Comparisons between Moggmentum and the US Tea Party movement have been made with regard to their supporting "rightwing ideas, grassroots activism and shaking up the conservative establishment".

有咁既noise 都話影帝

我唔知你楂咩護照, 如果你都係楂BNO, 要反駁我好簡單, 到時有得轉BC, 千祈唔好轉.

如果你唔係楂BNO, 依度討論既野關你L 事!
咁BNO 係英國有無投票權?
無居英權 無投票權嘅英籍
即係最基本嘅公民權利都無
英籍
點呀﹐又操作到又操作唔到

去殖單野緊係夾好計啦。個個時代如果香港被認定為殖民地﹐基本上無可能回歸中國。但香港唔回歸﹐中國係打硬香港(老鄧自己講)。
你係英國佬﹐守你就守唔住架啦﹐咁無論真中計定假中計都要陪中國玩啦下嘛。
道義呢﹐係要講﹐不過唔係生死相駁咁講。我無懷疑過英國係有「賣香港」﹐但時勢係咁無辦法。但居英權唔同﹐當年中國就話要香港人留番係香港做中間人姐。家下我唔覺得中國係需要香港人﹐佢地只係想燒埋香港個brand。可以話﹐除左具體操作﹐無咩因素阻止香港人拎居英權。
處理得好(香港人有居英權但唔多真係去英國)﹐英國就可以用最低成本真正解決問題﹐亦可以有免費人力。對於中國﹐隨時又易控制香港機構﹐香港人有左後路反抗情緒都有機會下降(好似澳門)。但具體點樣操作到咁靚仔呢?依d 咪政治智慧囉。
想食咗hk, 1980 已係,當年都係北京敗走,而家?
英國人係最醒民族之一,眼見hk 保唔住條水,唯有搞下亂檔,到幾十年後,仲可以指指點點,幾好呀

但hk 人呢?唔好講笑,劣民梗係唔要la, 傻的嗎。

我話要俾哂深圳人有 hkid, 你會點?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞