[BNO] BNO平權運動簽署!關心BNO既全部入黎

1001 回覆
413 Like 39 Dislike
150同胞黎霸佔房屋
令本身既人無屋無樓住
UK貴 又係大陸人炒貴晒
我地申請BNO平權,係多一個後路走
會好似班大種乞衣咁?要gov提供衣食住宿?
如果照你講野既模式,你既然愛國,
點解要用中國以外既產品?
收手啦,無謂搞到自己難睇
若果97後係香港獨立,無居英權當然合理
Push
我?
你知清楚BNO 歷史先。
香港人係BNO 之前個本passport 係可以係英國做野同住。但中英兩國一傾回歸﹐英國就改國籍法改到香港人得免簽。平權個位就係平係度。
而加拿大呢﹐你只要證明到你祖先係加拿大獨立前已經係加拿大人﹐其實可以問英國拎bc 。不過加拿大人其實無咩英國情意結。
利申︰住加拿大
想將所有爭取bno平權既人扯去香港獨立問題
你都算陰毒
香港單野﹐跟本係大英帝國污點。
對英國而言好簡單︰
一係鳩拖比人唱到二零四六
一係一次過比人轉BC﹐希望利用到人力又唔太影響自己。
客觀咁睇﹐依家最細個班bno holder 都應該差唔多大學畢業﹐可謂係「收成期」。英國只要落少少條件﹐好似就業限制、福利限制﹐其實已經可以好巧妙咁吸走一堆青壯精英。
只要將bno to bc 既申請改成時限性﹐更可以「洗底」。
如果英國咩都唔做﹐最遲到2047又會出現另一次道德危機。畢竟成代英屬香港人係直接被連地賣比中國。
有BNO 的香港人!

請上去簽名!
Bno只係旅遊證件
又係呢句接受現實
你留喺屋企等死啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞