[BNO] BNO平權運動簽署!關心BNO既全部入黎

1001 回覆
413 Like 39 Dislike
鬱鬱不得志
2014佔中,十七歲既谷行條野上左去襲警,打算做一番槍領軍功,可惜失手被擒,但新聞只係集中報三子,許sir,傳媒同大眾都毫不在意一個十七歲少年既行為,佢又唔係黃之峰
保釋依個少年出黎既父親已經白髮斑斑,不禁流下男兒淚,為既係當年自己重金醫治不舉,妻子作為高齡產婦生既依個仔唔爭氣
佔中散去,一眾同窗眉飛色舞咁討論自己響金鐘九十幾日抗爭,當時十七歲既谷行條野完全跟唔上話題,佢只係講到一句:「我有打狗呀,你地有冇呀?」全場dead air,冇人理佢,繼續各講各
佢唔明,自己唔係勇武既一番槍咩?點解冇人理自己,父母親友學校重要當自己係condom

自此佢就從打警察既little fighter轉做keyboard fighter

自己冇,就人地都唔可以有,勇武派真係惡 谷行條野都係一個魚蛋論深入血液既中國人
最後,一個人能力不足,拎咩passport住邊都係會俾人當狗撚
一提起付出,即刻鳩縮

冇講錯,仲衰過新移民。 影衰香港兩隻字
當年英國已封蝕本們la

bno 傻啫,bc 點會陪佢傻
谷行條野都係一個魚蛋論深入血液既中國人個仔日日都自己老豆係狗咁逗,「點解唔早d醫好條撚
我有定冇你又話到事咩 一個人能力不足,拎咩passport住邊都係會俾人當狗撚
你老豆欠你老母好多次及時既中出
你真係話到事咩
你都冇答你撚會明咩 夏蟲不可語冰呀,九七前老豆都冇得中出自己老母魚蛋論,話自己襲警好勇武既中國人谷行條野
唔係打警察就上到位嫁魚蛋人
魚蛋人真係驚人唔仆街重驚過自己俾人爆菊花
呢d 叫政治妥協,全港混亂,點管治落去,只會暴動。

仲要冇埋警察去維持,真係要開槍啦
要柒行遠d, 我唔想俾佢影衰香港人,全世界以為香港人係港蝗呀,屌
你個邏輯簡化係咁︰

「A是真」
「A故然是真﹐但B都是」
「才沒有﹐我用例子證明A是真!」

我唔係話人多無用、施壓無用、民意無用﹐但政府政治再民主都只係民意既proxy﹐中間本來亦理應有操作空間。

其實我又唔係歧視咩DSE﹐後生仔諗多睇多係好呀﹐但只可以講世界唔係得一條路。

用ICAC單野計﹐係人力既表現呀。
咁潮聯又點計?成個香港想搵差佬撚佢咪又生勾勾霸住旺角。岩呀﹐用你既講法咪利益囉。同政府deal好﹐係咪一定要理你人多呀?
英國人唔想太多香港人去﹐其實係咪無deal既空間呢?你本人都話有操作空間。但轉頭就咬定唔去英國示威就唔係做野咁﹐試問爭取一樣野係咁得示威先?人地搵保守黨傾計又係咪做野呀?開conference又係咪做野呀?成日下下得曬馬﹐黑社會咩。
痴線﹐有100萬bno入境就一定去曬示威?
示威者又一定係bno先加入到?
我叫你係班藍絲中間執返邊個有香港身份證出黎睇你表現。
你係organizer 係咪可以filter到EU、BC戶照既人呀?根本你講聯署個問題示威一樣都有。
你唔睇前文唔緊要﹐比少少common sense ok ?
Who is eligible to vote at a UK general election?
To vote at the UK general election you must be registered to vote and:

18 years of age or over on polling day
be a British, Irish or qualifying Commonwealth citizen
be resident at an address in the UK (or a UK citizen living abroad who has been registered to vote in the UK in the last 15 years)
not be legally excluded from voting
The following cannot vote in a UK Parliament election:

members of the House of Lords
EU citizens (other than UK, Republic of Ireland, Cyprus and Malta) resident in the UK
anyone other than British, Irish and qualifying Commonwealth citizens
convicted persons detained in pursuance of their sentences, excluding contempt of court (though remand prisoners, unconvicted prisoners and civil prisoners can vote if they are on the electoral register)
anyone found guilty within the previous five years of corrupt or illegal practices in connection with an election

https://www.electoralcommission.org.uk/faq/voting-and-registration/who-is-eligible-to-vote-at-a-uk-general-election
咪撚自欺欺人啦
一邊話爭取平權唔等如想移民英國
另一邊就傾緊點移民
好撚肉酸呀

利申 97年前 冇bno
但有都唔會離開香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞