[JB下站去邊] NBA 2018-19 Preseason討論區 (17)

966 回覆
0 Like 0 Dislike
你留住eg knight爛約就真係底薪戰士幫火箭打波啦

jb唔續有cap room起碼都有操作

信我啦,eg真係打埋今年
1億cap 仲有操作
你咁睇,無問題
你認為火箭會一直以
CP3+harden+eg+tucker+capela等到勇士走一個,合理
咁咪磨到勇士收皮

但我認為
cp3好快會變個合格pg,eg好快會退化,勇士唔星散,我亦覺得咁諗無問題

兩種都arm,無人知未來
仲係唔明點解針住eg,原因係咩
不過trade eg其實人人都ok
重點係pj

你eg加pick,人人都同意架喎
有ryan都比你操作到,有咩無可能
咁多隊on9太陽咩 人都炒埋
我話PJ個role市場上難搵人頂
格硬打稻草人話單換JB都覺得唔值

咁一於針對呢個論點討論
Tucker 定 Butler 更加難搵人頂?
以前既gerald wallace真係好型好勁
https://youtu.be/FtEbxj3-EBA
講還講
換走Tucker同Gordon,team chemistry要從頭來過

不拿係勁,但係打勇講緊要無限switch,本來已經人少,依家仲要二換一

一個無態都仲可以搏第個,dont put all egg into one basket啊
我係咁睇阿,起碼仲有下年衝champ
個問題都係箭唔會棄pj就擺明因為morey信唔只今年
如果唔係點解簽cp3咁耐
點解咁堅信eg得今年呢?
點樣無態都搏第個
進攻eg換jb

防守tucker換jb

定你覺得平時eg無態係tucker上去打
你算鳩數啦
波縮份約有閪得佢㨂
最大問題係湧個幾件真係低賤到又降薪,老闆又肯比tax,咁火箭就真係玩完,肯trade筆拿就all in今季
預計,無得解架bo
因為唔簽得耐cp3唔簽

cp3唔簽希望都無埋

上年至少都有機會贏既
45號位冇人啦……
我勇咁多fans
一人捐一百都夠比條數啦
@SP
預唔預計到j parker 咁X
我上個po寫過呢個point,冇人覆
大家唔好忘記今年勇有表弟
但呢個觀點唔太Buy
唔係好信jb防守會差pj好遠
jb防守係top tier
JB點頂四號位防守
屌咁都等於你會估rose咁打法遲早收皮
dwight,whiteside太慢又無三分會慢慢out of rotation
都有個理由架ma, 30,31明明仲好當fit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞