[JB下站去邊] NBA 2018-19 Preseason討論區 (17)

966 回覆
0 Like 0 Dislike
佢同賤佬兩個一走,後場即刻見底
刺今年仲有冇機會打 playoff
要睇下飛人流最後傳人有幾多功力喇
驚佢抑鬱多過佢skill
狼半場輸31分
垃圾狼
重要唔係實力見底
係傷到見底
preseason練下波開心下姐,好似係
d瘤迷去哂邊
我瘤今季又可以tank了
廣州龍獅全場都冇輸咁多
牙🐢都未打
吾是癗牙
James ennis好似好勁
箭應該唔使 trade jb啦
諾維茨基缺席開幕戰 攜手歐陸金童再等等

諾維茨基(Dirk Nowitzki)將迎來NBA第21個球季,不過想看他攜手歐陸金童唐西奇(Luka Doncic)還得再等等,獨行俠主帥卡萊爾(Rick Carlisle)透露,諾維茨基因腳踝傷勢未癒,開幕戰確定缺陣。

諾維茨基4月動左腳踝清創手術,上季例行賽最後3戰缺陣。他在季前訓練營時左腳和腳踝出現明顯痠痛不適,復健進度稍微退後,季前訓練營和熱身賽都缺陣。

球團為了以防萬一,願意再給諾維茨基多些時間,卡萊爾說,「我能告訴你的是,他會缺席數周。」

卡萊爾表示諾維茨基將缺席開幕戰,但目前復健情況不錯,10天後會再觀察評估,「他的狀況漸入佳境,不過還沒有任何實戰,復健仍在持續中。」

新球季將是諾維茨基效力獨行俠(小牛)的第21個球季,超越湖人傳奇布萊恩(Kobe Bryant)成為史上第一人,他上季出賽77場,場均上場24.7分鐘,繳12分、5.7籃板、1.6助攻,是他菜鳥球季以來出賽最少紀錄,新球季預計將從板凳出發,扮演輔佐新秀角色。

另外前鋒巴恩斯(Harrison Barnes)能否出賽對太陽的開幕戰仍是未知數,他大腿傷勢目前仍在觀察中,卡萊爾表示,「他一天天更進步,能否趕上開幕賽,將取決於他能否在開幕戰前能進行對抗性的練習。

https://udn.com/news/story/7002/3419389

Hawks唔好咁癡線啦
arc頂橫傳都可以to
aw都算啦 點解城城都咁廢
Dlo係咪今年食得了
肥T你玩撚夠未 啲防守衰過街場 傳兩下三分線就空尻哂
有無箭迷知道Chriss係傷左定係廢得滯唔出?
jb個日都係練下波開心下
做乜箭preseason 都要出harden成30分鐘
已經連續3場
比jb打斷任篤二脈
其實我都想知你地點睇jb夾cp3同harden
除咗可以打盡48分鐘之外,好似同火箭嘅打法唔多相容
學我湧咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞