[JB下站去邊] NBA 2018-19 Preseason討論區 (17)

966 回覆
0 Like 0 Dislike
Jamal Murray今年會上到top8
Kaiv mvp咪玩啦

佢帶隊係人都知咩事

你可以話佢委屈,冤枉,但佢一世都無機會證明自己

爆分能力係mvp嚟講都算低啦

單天保至尊一定輪唔到佢
意識同防守都唔得
做到殺手但帶唔到隊,同肥仔差唔多作用
Murray今年 mip
想笑又唔係,唔笑又唔得
唯有可憐你
就係佢唔可以28分場

28分場都唔會係東一
成日覺得kemba唔應該咁高
無證明過自己
係戰力咁平均既boston冇咩可能28分場
13ball太早啦
13俾Holliday
Kemba 16年 po對熱火表現其實幾好
佢加 lin的組合真係
帶住第二得分點已經係31歲既大AL (佢32歲已經係廢人)
打入PO,仲要打到第七場

做到艾榮都做唔到既野清要求會唔會有點高呢
holiday sg
咁即係Lin都要入
屌呢個係上季list
定predict今季
依一秒
咁Holliday pg啦
payton都唔會搶到來做
再睇
你睇下eff.
或者我記得game5定7都打得幾差
regular season kemba ok
計埋playoff,overall擺唔到佢top ten
咁lillard上年po都打得差,但我仍然會擺佢係top
又真
不過純粹lilard帶隊入過幾次,同埋幾大心臟
上年難得入一隊,不過真係自己choke走個seris
冇Lin嘅話,打Heat應該贏唔到超過1場
同埋1415到依家4年,得有Lin嗰年入到po
個人能力係有,但=/=完全有帶隊能力
覺得佢court vision幾差
衝得來分唔到波,成個seris命中極低

以前覺得佢同john wall一撚樣,點知john wall越打vision越好,特別playoff啲assist
wall練下三分啦
點解要講1415

我都可以講1314到依家五年入兩次PO啦

對山貓依don9隊都係好既成就黎

至於advance stats

就要用艾榮champ 個年啦好無

前面艾榮後面walker

Offensive rating 109:112
Defensive rating 106:105
Offensive win share 3.2:6.3
Defensive win share 1.7:3.6
合共win share 5:10
Offensive box/min 3:4
Defensive box/min -1.4:0

個個信既advanced stat唔同,所以我list曬出黎

但應該叫全方位屌打啦

當然,艾榮多數高kemba 兩分
命中率高1-5%
所以排艾榮先好合理,我明白
但艾榮已經比人吹到東一pg既時候
kemba top10不入有點難受
G7睇到我火滾,成隊得Lee同Lin兩個真係打緊波,其他人都好似冇乜鬥志咁
Walker大敗完場同Wade有講有笑,我就真係get唔到有咩好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞