連登巴膠悼甜橙老闆暨搭巴士瘋狂過隧道專區

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
唔停咪又係內街塞
去九龍除非北角上橋,否則唔會有方法再提速
秋本就黎下一個
咪痴線....我放褲袋的
唔停景隆街都可以提到下速嘅
再唔係清風街上橋直入紅隧
玩電話車長
秋本就黎下一個
咪痴線....我放褲袋的

頂閘照撳電話真係戇鳩到痴線
仲要係玩安拉驚.....他一直在玩命🤦🏼‍♂️😩
佢起碼經東涌站
不過比我就欣澳B5啦 又平d
E東涌消防局同站轉B6
AVC68 (RK3246) 已進行改裝工程,把手掣移前。巴士並加裝了閉路電視系統。

http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/thread-1098872-1-1.html
中環繞道冇拆掂維園道都唔可以否定上清風街天橋係提到速,塞景隆街衰啲又唔順氣啲啦
B8L復出好似仲好力過之前
B8L復出好似仲好力過之前

天氣涼咗

港豬澳有段時間會撞正一大堆廢老去完望下山望下海返黎 B5係最favor兩蚊策略 全部妹下妹下咁行晒去搭B5
然後B5坐滿一車都變實收半車

因此B5的存在價值係運送兩蚊貴賓
直達特快舒適豪華A車資源留返俾負擔得起嘅人坐

btw 無人提條廢線綠頂901?
循環線suppose好好益 有無人有搭後感😏
天氣涼少少 已經有歐3蛋行49X
上城隧斜係咁鳩叫 同埋係咁俾其他巴士爬頭
但蛋真係舒服過西瓜波好多
係現階段而言

A直達
合理嘅有錢人之選
E轉A/A轉A
除非A市區段明顯快過E,或者E要兜東涌北,否則係搵笨柒之選
地鐵轉B4/B6
保鐵黨首選,B6應該快過B4但比較貴
E轉B6
搭巴士而言暫時最合理嘅選擇

當然E轉A改行順朗路之後就會有少少優勢架啦
班兩蚊客係東涌同係欣澳轉有咩分別
魚市場 HKWFM

千呼萬喚始出來!

九巴在近年來不斷於各條紅隧線加設旺角特別車,尤其是以104、112、171為甚。由近這一、兩星期開始,九巴陸續更新各條設有短程班次的紅隧路線報站資料,並加插「特別班次旺角為終點站」等廣播,進一步運用不同方式向乘客告知特別車資訊。

據悉,各條設有「銅鑼灣短程」班次的路線,亦將於稍後更新報站資料。

https://youtu.be/BlK6zrQx1Z8
A線收費廣場分段成17蚊,加埋第一程E線嘅價錢已經同A線直達差唔多
e.g.E21(A)轉A線=$14+$17=$31
只係平A20同A21兩蚊
所以E轉A同淨搭A嘅根本都係同一類人 只係佢地嘅起點得E冇A(e.g.何文田),或者見E嚟先就搭E/E係市區快d
坐少一個站
欣澳轉嘅最大賣點係價錢
兩蚊客係呢點都冇分別唔係應該更加唔會去欣澳轉咩
好似輕鐵
連登巴膠怒屌港豬噢金巴死氣喉暨畀$40做A車閘長專區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞