連登巴膠悼甜橙老闆暨搭巴士瘋狂過隧道專區

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
PC2853@69x
想問下企喺巴士站前面d九巴職員有咩用
D人衝上黎打尖擰埋面當睇唔到

叫司機開落車閘比人上車
仲廢過波板塘
人肉佈景板!場面我無能控制!有需要請打上27454466
諗起以前做大隧條仔
之後變咗條女 但好似都已經調走埋
85x有係咁議,做下叫人行入少少比多d人上車,以下午往新界方向果個就真係做到野,之後派左條阿嬸!已加果個就男仔黎!都幾幫得手!盡做啦!已加咁多pk打機或塞住對耳,人地叫曬聲痴線佬係咁叫,都唔肯行入d
巴士車長行車期間疑打機睇片 九巴:正調查
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20181023/bkn-20181023151310021-1023_00822_001.html
https://tv.on.cc/hk/index.html?i=OBK181023-14357-27-M&d=1540280742
巴士車長駕駛期間疑似打機睇片,乘客直斥過分!東網讀者劉先生昨晚(22日)10時半左右乘坐往寶田方向的260X九巴巴士,因當時滿座,他需站在司機位旁邊,未幾他因有感巴士與前車跟得太貼,於是望向巴士車長,見到車長右手邊靠近窗口位置放了一部手機,而手機似正播放影片。

劉先生形容,該名車長在駕車期間,手機疑似播着影片的時間有接近10分鐘之久,甚至質疑其播放的影片有色情成分,又指期間車速不慢,而在離開屯門公路轉車站往屯門市中心途中的約4分鐘時間,他就發現車長用手機疑似打機,從他拍攝的短片可見,車長的手指有在屏幕上移動,似在操作。

劉指,曾開口指摘該名車長,問對方:「你打完未?你知唔知咁樣好危險?」惟他聲稱,車長以「WhatsApp彈出嚟我制止唔到」來回應。劉未幾在市中心下車,因感車長行為過分,或令乘客有危險,加上發現車前頭位置未有掛出巴士車長的姓名資料,遂於今日(23日)向九巴投訴。他並把事件分享至社交平台Facebook,不少網民怒斥該名車長的行為過分及離譜,「遲早害死人」。

九巴發言人回覆指,現正調查有關個案,如有車長違反相關守則,會作出紀律處分。發言人續指,車長須遵守嚴格的工作守則以確保行車安全,車長不得在行車期間使用手提電話、通訊器材及音響器材。

坐MMC行流水線真係折磨,下下大大腳咁chok
係午膳休息時間睇片都唔關你事啦⋯⋯
終於正常返
唔再用火星文
好感動
有種預感
港珠澳堆金巴應該同東鐵/嶼巴B2/ 皇巴一樣, 一大朕冇沖涼中國人嘅氣味
去咗鳩鐵站未
between
點解狗公司新個批B8L 點解唔用紅巴2.0規格

用971>W2 (模擬巴士線由西環直達觀塘)
0759 均益二期上971
0807 柯士甸站落車
0812 步行至西九龍總站
0820 上W2
0825 到西九龍站(上落客站)
0831 轉岀加士居道
0836 經過歐化
0840 到國際展貿中心
0855 到藍田站
0902 到觀塘站巴士總站
0908 步行到同仁街小販市場
實際車程時間:45分鐘

用101X
均益二期 0757 上車
0816入紅隧
0820到紅隧口
0826到歐化
0830到國際展貿
0844到喜鵲樓
0854到埗
實際車程時間:57分鐘

西環>觀塘 經西隧公共小巴
0747 到創業中心打電話留位
0803 西區警署上車
0807 西區警署開車
0813 到西隧口
0817 到上海街
0823 到歐化
0830 到九龍灣站
0839 牛頭角道近路德會落車
0846 步行至同仁街小販市場
實際車程時間:32分鐘

901X是有得做!
有人佔中搭過

相比起現時101X?
我諗係時候要貼上超自然圖片
你咪亂黎
A車出市區要多幾多時間?
613 九巴 apps 失蹤左
深宵講故事時間

話說我有次做72 開往太和 差唔多大埔尾落斜位 對面路邊一個小路口突然開一盞白光路燈 燈下有個長髮白長袍既唔知乜春.....

開返去長沙灣 行過果個位 係冇果支白光路燈😶🤯

收工去元朗食宵夜 有隻貓 從後巷走出黎我身邊 定左格係度.....返到屋企 對面樓有狗不停吠(平時冇)
你市區嘅定義係邊度

如果旺角嘅A21大約45分鐘
港島區A11 中環-銅鑼灣一帶應該都係45-60分鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞