連登巴膠悼甜橙老闆暨搭巴士瘋狂過隧道專區

1001 回覆
7 Like 5 Dislike

出入九龍市區客流集中啲 係應該獨立成線
不過 B5 轉乘唔算方便 本身應該保鐵轉 B5 班人改搭 A 線都唔定 變相情況又差咗
叫港珠澳BRT算啦
條橋好似有speed cam
同埋留意條片呢 有時架車轉線時會有類似 "嗶嗶"聲響 應該係架巴士黑盒仔?
堆雙層A95如果唔鎖速行到100就幾正
將來順朗路通車,堆A線唔係就會改為經口岸先而變番機場以做總站架咩?
我反而有興趣想知將來會唔會比E線過埋去,定係會剩番果三條B線以口岸做總站
本來A21都成日未出旺角就要企 真係好難想像第時爆成點 A20又少車
啲車應該唔夠用 我好少見a21出黃車
搭1700觀塘開嘅W2
除咗觀塘站上8件
之後都無人上
金巴呢個詞依家俾港豬噢堆車搞臭哂
唔怪得紅色公司要轉返紅色
其實條線係咪政府建議開
整到咁平搶走B6堆地鐵客,但同時又鼓勵人保鐵,倒埋自己堆長途線米
開得條線去欣澳就唔差在去埋青嶼幹線,好似R8咁啦
事實證明B5方向正確喎
你睇下今日A11, A21咩情況先。唔靠B5+東涌綫,旨意青嶼幹線堆巴士,我諗暴動都似
過大海賭錢
新屎坑又未必可以作準 可以再觀察下
或者搞掂今個 weekend 班新屎坑人流先再諗

除咗 B21 呢個 item
我覺得善用 feeder B5 推返部份人落地鐵轉乘值得考慮
例如放棄迪士尼直出青衣

到時就全世界上密車 B5 青馬轉 A 線 / 青衣站轉鐵出市區
減低對 A 線機場客影響

不過龍運無份一定會出聲
而且太大動作運豬應該唔會做
下一站:葡京,新葡京,唔知乜春大馬路
21應該就唔太關新屎坑事
11之後爆唔爆就要睇船公司點迎戰
開頭仲話唔開B5用綠van就夠
搭東涌線欣澳落轉B5 平過東涌落轉B6
其實條線係咪政府建議開
整到咁平搶走B6堆地鐵客,但同時又鼓勵人保鐵,倒埋自己堆長途線米
開得條線去欣澳就唔差在去埋青嶼幹線,好似R8咁啦
事實證明B5方向正確喎
你睇下今日A11, A21咩情況先。唔靠B5+東涌綫,旨意青嶼幹線堆巴士,我諗暴動都似
開頭仲話唔B6用綠van就夠
東涌站個邊都幫手卸咁啲架啦
路權好似4 6都有加車
好彩有堆未行3M 嘅E400 頂住先
睇新聞話直通巴3-4個鐘先到
有坐開106的我地 challenge accepted
已經唔敢再講去青嶼幹線,一講班青衣撚就會撲出來話要延長去青機
去珠海澳門要落兩次車過關,唔算

106一程過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞