連登巴膠悼甜橙老闆暨搭巴士瘋狂過隧道專區

1001 回覆
7 Like 5 Dislike
供務完
60/52X用咩12800
今日搭 巴見到左頭轆裝咗電子乳豬紙
同新城嗰種一樣但個Mon 細啲
有冇wow 到
今日搭 巴見到左頭轆裝咗電子乳豬紙
同新城嗰種一樣但個Mon 細啲
有冇wow 到

wow
理解唔到你條數點計出嚟 尤其係 234A 252P 部份
其次 屯門元朗零得益下係無義務捐車俾青公下路
step 1 盤數已經砌唔掂

講返定線

52M 同 小巴 302 完全重疊
就算小巴唔夠載亦無需要開足全日
更加無可能要其他區找數

53A 一粒鐘一班做流水轉乘 不如慳返唔好開

252P 碌完青南先上青機 究竟係駁鐵用定係青衣通勤用?

我理解件事就係摺 53 加強青公下路服務
但幾條線定位非常模糊 實際作用成疑
290 ??
960P
咁廈村牛史佬實開你波
會用唔到YouTube FB
TU2115@69X

瞓咗成粒鐘
起身嗰陣時發覺腰酸背痛

V凳
我唔知無試過

歐三躉有金剛罩
小巴載得16人的落後交通工具......
有冇見過大台北/高雄有16座做公共交通?????
果d地方本身交通已經唔方便
得一條大包圍嘅53可以去哂荃屯元天,咁都要cut鳩佢叫人點服
咁樣點睇

53A
元朗站<>良景
元朗站<>水邊圍<>屏山<>廈村<>藍地<>兆康站(北)<>兆康苑<>寶田<>良景

全日雙向來回
0530-0030 30@

合共四部車
收$5.7
增設 68A/63X/58M/X/67M/X/260X/258D/960 BBI 及屯公轉車站Bbi

57M取消
新257M
山景邨至青衣站
山景<> 屯門市中心<>置樂<>豐景園<>屯門公路轉車站<>青龍頭<>深井<>汀九橋<>長康<>長亨<>青衣站

青衣方向
0540-0640 20@
0640-1040 15@
1040-1500 20@
1500-1900 15@
1900-2230 20@
2230-0030 30@

山景方向
0600-0800 20@
0800-1000 15@
1000-1400 20@
1400-2000 15@
2000-0020 20@

全線收費 $9.4
青龍頭過後青衣方向 $7.1
長康邨過後青衣方向 $4.3

深井過後山景方向 $7.8
豪景花園過後山景方向 $6.4
豐景園過後山景方向 $4.3

除咗屯門區內及青衣區內之外
均設有雙向來回分段收費

234A 延長至葵芳

新收費$7.1

浪翠園<>深井<>荃灣<>大窩口<>葵興<>葵芳

加原本53 2部車

荃灣過後往浪翠園 $6.1
新增 34/39A BBI
班次維持不變

咁又點睇
UU8290 24
復出了
蝗泉澳邨民有辦你睇,幾蚊巴士都唔俾錢。
VD2945@203c
依家先第一次坐
小巴載得16人的落後交通工具......
有冇見過大台北/高雄有16座做公共交通?????

開啲重覆定線 但慢過小巴嘅巴士線 就代表先進?
濕鳩新巴
得一班嘅798B 10分鐘都不能由新城市渣到去田園閣
53a去良景
第一良景冇位 第二良景只係個領展隸慘霸乾屋邨 就無謂徙里數 寧願兆康都冇咁肉酸...

257M 山景-屯市....
當年66仍在時期 一條建安已經夠趕客
深井去青衣 已經有小巴浪翠去青衣雞鐵

234a拉到葵芳....葵芳已冇位
當有架小巴黎 但偏偏就做左排第17/20名乘客 焗住睇住架車走 排小巴排到冇左份工 你就會明白

我都試過約行山 一個鐘係彩虹等小巴入西貢 做左第17名之後等8個字 最後遲到請食飯 碌巴士果個都到左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞