IT界討論區(45)龍力蓮:你睇下你似咩?成個毒男咁!臭架你!

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
唔比佢再自學打曲咩
你地main緊既野可能係佢寫
而家已經等緊放榜

利申 apt第15-35題all in C
響香港既環境,咁你就錯啦
淨識收order / 淨識吹水個班就係做緊management, 騎住曬班programmer
睇你點叫騎
我就睇錢,有錢萬事有商量
至於Order,唔係你要就會有,resources 合理有得傾,唔合理自己做埋佢

早幾日marketing有人直接send email過黎叫我做嘢我直接屌marketing個manager,佢就覆我話會叫班細嘅跟返規矩做嘢

班毒撚IT狗做壞哂規矩
乜order俾落黎就硬食
Management 炒左換個唔難
IT狗炒左你換邊個?
匯豐國泰呢堆炒咁多次人都有人衝入去死,唔通要死唔俾佢死咩
祝你入到,再上來笑鳩IT9
問下APII同事點入APII
做咗幾個月已經好想轉field
其實唔難
Visual Studio
依家APII 升API 要幾耐?
FG想問下Programmer同business analyst兩份嘅career path大概係點
ba其實究竟又係做咩?聽人講就係收user requirement 再交比programmer handle

利申:岩岩入左銀行做programmer 唔係好肯定前面條路點行
BA點SA+P做野
收到user email/phone call,就咁forward比IT9
然後上下網打下機等班IT9搞店再話比user知
得閒出去開下會咁啦 無乜難野做
FG做緊C# P仔,未近排收到Java Backend Developer offer,想問下行情點樣?有無做緊/做過的巴打可以分享下
BA有d係讀BBA出身
唔識寫code 做BA冇運行
一般黎講,in house programmer日常正作係咩?
debug?testing?
間間唔同
我要做development
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞