IT界討論區(45)龍力蓮:你睇下你似咩?成個毒男咁!臭架你!

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
真點馬爾代夫的生活
2個星期的prototype就緊係cut左js先
再claim 2星期時間加番js上去
YES
新工幾錢人工
PM都只係得50k?真心
SA 再上係 architect 或者 management,個range 可以好大
如果資質普通係咪唔洗諗
TCON CAP唔識自己反包皮,入唔入到?
TCON人工:((365-104-16-10)x 2411)/12
想入去做一年儲錢
問下大家覺得呢樣野 一個人寫 幾耐寫起 人工值幾錢

Image search
支持scaling, rotation, chopping
一次query係十幾秒內return result
Database既image數 八位
Production machines預算廿萬

大家可以講下覺得係香港寫 應該幾耐幾多人工
係對IT狗最好既外國又覺得應該幾耐幾多人工

我過一陣講下我用咩人工寫左幾耐
我個條件講得唔清楚
廿萬你當係起動+一年op既經費
我地既經驗黎講 廿萬用cloud既話夠燒四個月~六個月
不過IOPS係悲劇 一定做唔到十幾秒內return result
租機既價我就唔知了

Deep learning你點learn? Train晒8位數既dataset?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞