IT界討論區(45)龍力蓮:你睇下你似咩?成個毒男咁!臭架你!

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
=等比人炒
個agent咪伏
聽過有candidate講自己識vb.net,C#,webform,mvc,webapi
agent嗯嗯嗯,呢D都OK既,咁你識唔識asp.net?
我試過有agent:
我識SQL
agent:咁MSSQL識唔識?
呢家香港地可以準時收工都幾難得
agent 都係打份工姐
請教下大家,我係公司寫左個http API,想比同一個Lan既電腦call ,不過比firewall block左,想叫IT開左個port比我,不過佢地好似唔好願意,想問下係咪好煩好多concern?
走頭無路先搵
上面有做左十年電子狗ching搵極都唔多
搵agent tcon 3,4皮一個月
呢D Case先搵agent
同一個LAN? 即係唔使出街啦,冇理由要過firewall
係咪真係同一個LAN
定係你以為同一個lan
正常server 80/443都應該開左?
同一個LAN既機都ping 唔到我, 另外有一部垃圾機冇裝firewall,我起左個hallo world server,我就連到上去。應該係firewall 問題??
暫時有既resources,一部垃圾肯定冇firewall既機,開server我部機可以連到。而我開server,垃圾機就連唔到,可以點試?
如果咁都唔知個agent 只係用keyword 鳩match
講野1999點幫你
邊個話layer2 就唔洗過firewall
返2-6 仲請唔請人
咩工只返4粒鐘
fg既話,做vendor定inhouse好?
jobsdb而家好似好少vendor工,都係inhouse多
inhouse
利伸: inhouse
inhouse=少林寺掃地個個,有機會掃足一世地
vendor=去少林寺修練個個,有機會頂唔住壓力
有辣有唔辣啦
呢位ching迷途唔知返
等我帶你入inhouse
最近留意緊jobdb,好似冇咩web programmer工for fg
都係programmer工多
web programmer同programmer有咩分別ja
想學野
入si
但最後都返in-house
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞