[HKUSPACE]召集所有太空人面孔(24) 1001請開post

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
m1 只包括基本normal distribution

其他包括有core math既probability / bar chart pie chart / sampling等等

qa i個syllabus其實好怪,qa ii反而易讀啲,只需要睇題目禁計數機sub數
絕對冇m2,m2係讀微積分為主,cm i先會教
讀過m1就知qa i其實得半課係m1內容

順便睇下,因為太淺,qa i cutoff特別高
舊年89分先有A

而以往學生分享
maths lv3多數都A range
maths lv2都坐B+望A range
咁都好大機會A range啦,繼續努力呀,
有無人知可唔可以搵part-time lecturer寫reference letter
因為喺個reference letter system搵唔到啲part-time個名
好似唔可以,就算肯幫你寫都唔夠力說服大學

最好搵番full time寫
Anita教?
thomas
其實係因為我個theme core嗰科係個part time lecturer教 咁我uni first choice都係我自己個theme 加上佢自己喺嗰間u都係lecturer (好似係)
thanks anyway
thomas係學生入面覺得qa i最好既lecturer

你算好彩架啦
我都嗌緊救命 AALH yr1
又教space又教大學?

特登揀佢
有唔明可以係到問架,一齊加油啦
BTW 希望有A-。。。
assignment 滿分
mid term 70因為自己
比個希望大家 我上sem QA midterm fail咗得40分 個average係70
turnout final grade 拎A 咁當然我exam係勁努力瘋狂操數啦

利申:AALH + DSE MATHS 2咗
下 星期二考 今個星期三仲要drama dens
幫tc lee賣廣告先 我覺得tc lee係最好,佢係stat老師之中最有料,不過教得有啲深入,文科人會辛苦啲

thomas自己覺得qa ii淺過qa i,佢對stat應該都有心得,考試之前你約下consultation啦,最緊要夠膽問,繼續努力A range唔難,加油
如果assignment滿分,考試滿分,咁既情況應該先有A,所以堅勁
exam幾多分
2個assignment都滿分 同埋我覺得其實tc lee真係好好 灾教得清晰 加上再瘋狂操佢啲exercise真係好有用
而我本身又係啲見到數字就想死嘅人
正常嚟講你唔會知exam幾多分 淨係知final龜
麻煩你幫手叫其他師弟師妹報tc lee堂啦
大部分qa i lecturer都唔係專業係stat方面,所以tc lee真係好啲,不過sem2佢好似剩係教qa ii,有啲可惜
同埋佢真係會唔識教到你識
as long as你肯去問佢
就算reg唔到tc lee都可以問返比tc lee教過嘅拎佢啲exercise
同埋tc lee堂都會周圍行,望下你識唔識,其他math and stat department真係好似冇人比tc lee教得好

btw 好多人reg tc lee咩,聽講佢好冷門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞