[HKUSPACE]召集所有太空人面孔(24) 1001請開post

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
CMI 幾多分A+?
ICP做咩 extra function會高分呀
聽講top 3-5%就A+
因為maths係拉curve
如果想投訴,可以去kec 2樓問職員攞course coordinator既email,之後再email佢

另外班與班之間都會拉curve,例如第101班lecturer派grade,全部人a range,但第102班全部人b range or below,校方一定會至少調低101班一個subgrade,及至少調高102一個subgrade

因為每一班都要比指定數量既A range , B range同埋c range

所以最後如果成績表集體拎F,基本上係冇可能既事,可能原本F會變B-/C+,否則個lecturer係一定比人炒
臨sem尾派咗好多assignment 同test results 好多都只係高過median 少少 係咪得 B/B+?
EXAM90分up有無機會 assignment 1 27/30 assg2滿分 midterm應該都滿分
我見隔離hkcc好似九成都係得a-
聽講top 3-5%就A+
因為maths係拉curve
EXAM90分up有無機會 assignment 1 27/30 assg2滿分 midterm應該都滿分
我見隔離hkcc九成都好似係得a-
人地gdp計4.5
Hkcc邊到黎嘅A-
一係B+一係A
邊有A-
應該係A 唔係好記得
A都4.2?
Hkcc 關呢到咩事
邊有得一概而論
A 4.0
0.5 一個sub grade
其實咪一樣
當啲U唔識計數咩
最後都係化返4.3/4.0
但係show出嚟多好多人爆4
所以咪問幾多分先有A+
同埋我見隔離啲人都唔低分,assg一班都有幾個滿分
啱曬就一定A+
問咁多做乜
唔夠分拎A+就唔溫?
year 1走係咪一定要爆4先得
我見啲post 3.8 3.9都走唔倒
但仲多人比呢個制度拉低分呢
C+ 去 B
一係就2.5一係3.0
冇2.7
過4至少都有A啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞