[HKUSPACE]召集所有太空人面孔(24) 1001請開post

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
有冇CCIT-4020嘅同學有lab3同lab4張問題
想影但電話解像度太低
Soul唔係有咩
半張半張咁影得唔得
想問讀Bio 既Ching 揀FNB 好定 BDG好,邊科易靚grade?

有咩唔清楚再問
屌奶星打橫左嘅

thx
大家點簡
想問non jupas talk有冇用
洗唔洗去?
nursing jj lm
以我所知,bio係好難靚grade,不過聽講FNB易少少,vocab比較常見,唔洗成日查字典,仲可以問sem1讀過既同學攞sources。

記住你要考慮埋year2揀咩theme,先好做決定,始終讀bio唔係咁易year1有得番落地球。
有冇HD in surveying 同學仔
如果係大學搞talk就最好去啦,例如寫住hku faculty of science等等,有咩唔清楚可以捉住professor來問。

而學校輔導員搞talk基本上都冇咩人聽,因為都係廢話為主,例如講,唔好揀錯學校名做hkcc,幾時報u deadline等等。如果想問下幾多gpa先上到岸,不如直接上kec 10/F睇天書或者約輔導員傾下。

順帶一提,舊年有搞過ielts講座,聽完之後報名有免費sources拎(價值幾百hkd)。建議year1新生如果想報ielts既,可以再等一等先報既,year1 interview唔會咁快,sem 1 exam / sem break考都未遲。
ccit4009係派grade,講下基本電腦常識同埋整flash

不過盡量同相熟既fd同一班,否則project會做死你。

cccu4040同4039未讀過,唔識評論
icc係cccu4006,但呢個係4039,其實係咪都係教同一樣野?
個talk好撚垃圾
講左咩垃圾資訊?
巴打們 想問下邊樣無咁伏
柒左
想問下邊樣無咁伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞