[HKUSPACE]召集所有太空人面孔(24) 1001請開post

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
有冇追post,英文做法唔同imm/rpc

每一個lecturer每份assignment都要交三份a range,三份b range,三份c range既sample會高層睇,即使Ms Diva拎最佳教師獎,但佢上兩年因為比得太鬆手,所以有啲人最後調低左一個subgrade,亦事後警告唔準再派太多a range
一定有機會

同埋CM I一定要盡力考好佢,如果五月果陣仲未有offer,但想暑假做maths project而非lab study/field trip代替yr2既其中一個通識course(例如ccss4004/ccss4040),一定要拎A+

Maths project剩係得Anita做supervisor,同埋得一個topic,所以係好搶手,如果得A佢或者會reject你既申請,因為Lawrence定左一個topic只可以得一個學生做,咁到時如果得A但想做project,或者要做stat/phy果邊啦
CM I Assignment個個都滿分架啦,有邊個人唔係抄人答案/同fd對過答案先交

同埋CM I Assignment既目的只係送分,減少學生拎F grade之後retake,真正決定A+既地方係mid term同exam

你要調整下心態,maths呢一科目標從來唔係求滿分,而係盡力做啱晒所有你應該識既題目,否則sem 2 讀CM II會讀到痴線
math都有project?
大概做啲咩?
師兄知唔知hku science year 1收幾多人
睇下咩major同咩u,有啲少人報既科,過3都走到

如果你想知實際數字,上kec 10/F睇天書

如果唔想睇天書既,都講低你想報咩u咩科啦,否則冇人會答你
Anita話assignment係past paper題目
midterm有題係加減乘除
有冇aba同學仔econ accounting marketing分享下mid term幾分
science 我想如果有interview先去睇
Course title叫science project,舊年anita既題目係用matrix玩密碼學,加密解密等等

hku science 舊年gpa>3.72,大約三月左右及interview正常發揮就會有conditional offer

gpa 3.52-3.71都會有interview,不過就好大機會等到sem2 gpa出左先出direct offer,但點都要過3.65
bu science前年收左個2.91
hku至少都要3.65
你介唔介意留低contact方法比我搵你,line/telegram
英文3 oral2 去到會唔會比人屈機
caes1000或者唔會,但啲cc course就

你唔留contact都講低想讀咩major啦

我諗係連登冇人識你掛
我意思係去interview
我開咁account
我見隔離post好多人被起底個下場

我未見過有space既人比人起底
啱啱整好line tsui1234
見個菜心咁慘 都係唔好冒險
後面仔真係咁多人屌咩
覆左你啦,佢係衰太串咋,其他人邊有人得閒起底
caes1000或者唔會,但啲cc course就

你唔留contact都講低想讀咩major啦

我諗係連登冇人識你掛
我意思係去interview
我開咁account
我見隔離post好多人被起底個下場

我未見過有space既人比人起底
見個菜心咁慘 都係唔好冒險
後門仔真係咁多人屌咩
識你老鼠咩
我中立既
我收唔倒
唔好咁
驚到失左蹤?
Line都唔覆既

任何post都有人dislike架啦
你睇下學術台果啲research/數撚post就明
phd/mphil 都會比人屌啦,何況我地後門狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞