[第二季] 一起成為魔王吧!第二版

939 回覆
64 Like 2 Dislike
魔源師仲有一招爆發技未出
睇完pewdiepie一開lihkg就見到個po

Biohazard 7?其實同頭6集有咩關係,好似唔同game咁

Biohazard 7?其實同頭6集有咩關係,好似唔同game咁

我都唔知
我只係handle唔到呢類game先至睇佢打
我最後一隻親身打嘅horror game係alan wake
文呢文呢 唔好俾佢停呀!!!
wtf 聽日都係晝晝,今日未完成

今日篇追加都未到 咁快諗聽日
「條頓悲歌!」卡拉夫渾身包著一層紫光,舉起大正面挑戰火龍!
兩個大黑影泰山壓頂,大地隨之顫抖。

拳頭大的黑角石像小沙粒一樣跳動,沙啦沙啦從獵龍隊跟腳邊滑到山
下。

隆~~~~~~~。。。。。

眾人看到遠方的山峰滑下另一個雪崩,兩條‘上龍’著陸了。

「。。。。。。。。。。。。。。。。」眾人靜靜看著上龍,本來不
安複雜的心情突然平靜下來。

本來獵龍隊的心情像在怒海求生一樣激昂掙扎,每人也喊出生命的讚
歌。當‘上龍’著陸後他們便在怒濤之中放棄游划,任由自己的身身體被
巨浪捲走———反正死定了。

「呼嚕~~~~~~~~呼嚕~~~~~~~~~~」兩條上龍盯著
40多人低聲嘶吼。人頭般大的鼻孔噴出溫熱的氣息,更偶爾吐出兩
星花火,把山頂的寒意散—————‘火龍’登埸。

赤紅色的龍族瞳孔、頭上長著兩枝閃電狀的龍角、全身蓋著深紅色手
掌大小的堅硬鱗甲、高近10米、雄渾強壯的龍臂、削鐵如泥的巨
爪、強而有力的翅膀張開時足夠掩蓋半個天空,翼膜上可看到清晰的
血脈流動。

「翼騎兵。。。如何馴服它們的。。。」卡拉夫嚥下口水,呆問。

「他們。。。要到‘帝國騎士團’完成‘榮譽任務’後得到‘空之韁繩’,聽說
只要把韁繩套著龍嘴便完成。。。但他們不會同一時間對上兩條‘上
龍’。。。」娜茜提亞茫然回答。

「吼~~~~~~~~~~~赫赫赫赫赫赫赫赫赫赫!」一條火龍突
然張開龐大的血口怒。龍頸微曲、噗一聲張開大龍翼一拍。一股強
風把眾人吹得東歪西倒,火龍向前躍進一大步,挺起龍腹,居高臨下
藐視腳邊的人類。

另一條火龍居然走到上坡,像大狗一樣趴在地上,捲起尾巴包著自己
身體懶洋洋把頭擱在地上,瞇起赤瞳則著下方的戲子。

玩家馬上議論紛紛,娜茜提亞也大感意外。

高傲的火龍看到這群玩家衣衫不整,狼狽不堪,連下午茶的價值
也充不上,決定把他們玩弄致死。

神氣的火龍似乎不急著進攻,它伸下長長的龍頸貼到前方兩名女魔法
師身上猛力吸,兩名女法師幾乎被它吸進鼻孔去。她們嚇得頭皮發
麻,渾身抽搐發抖,咬得嘴唇鮮血直流才沒有失控尖叫。

娜茜提亞被聞時膽顫心驚,乾脆閉上眼睛。卡拉夫見狀伸手把娜茜提
亞塞到自己背後,他獨自怒瞪火龍。

火龍左右聞,像蛇一樣匍匐前進,毫不在乎自己已經處於敵人陣地
中央。

「嗚阿~~~~~~~~!」後方兩名刺客看著火頭大的龍頭慢慢接
近自己,無法對抗恐懼的本能,尖叫逃跑。

「嘰胡~~~~~~~」火龍猛然抬首,龍角發出高熱變成金色,嘴
巴隆隆鼓起。

「嘶熊~~~~~~~~~赫赫赫赫赫赫赫。」

一條粗如‘黑雷’橙金色‘龍焰’急竄數十米,把刺客燒成人形火棒,不一
會他們便倒在地上化成光塵死去。

「咕嚕~~~咕嚕~~~吼?!赫赫赫赫赫赫赫赫!!!」火龍突然
暴怒拍翼,飛到空中。

後方的火龍也警覺地站起來,尾巴擺擺。

「喝阿!!!!!!!!!!」卡拉夫奮勇一躍,飛身把聖劍插進龍
頸的鱗甲之中,馬上脫手!

眾人包括娜茜提亞在內嚇得目瞪口呆,看著卡拉夫的偷襲成功。

「狼群戰術!!!」卡拉夫抽出另一把綠色樹紋單手劍,拍揮隊形。

眾人猶豫不決,心想暗問:「真的要動手嗎。。。」

「冰晶暴!」

一大串冰刺射向空中的火龍,火龍側飛避開。

娜茜提亞馬上回應卡拉夫戰鬥起來!

「泥沼術!」「天洪!」「靜電荷!」

四周的賢者被娜茜提亞喚醒鬥志,開始使出‘獵龍戰術’,在地面鋪上各
式各樣的‘負面狀態’技能。

「轉用大口徑步槍,使用‘鈾毒穿甲彈’!」卡嚓~~~

狙擊手們收起平日輕盈(你想用輕型定輕盈?輕盈通常形容步伐/動作)及容許‘快速瞄準’的步槍,換出長近一倍、水管
粗大、黝黑色的重型狙擊槍,類似現實世界的反坦克步槍。

「стрелять!!!(Fire)」
查左陣 吸索個索 應該係 欶 or 嗽

嗦 呢個係囉嗦個 sor

法官大人
我已經分唔到d人名了

三娃

安契諾娃- 守魂使 前叛軍公會會長 (於黑草原決戰陣亡)
米諾娃 - 狙擊手(四轉) 現任叛軍公會會長
米希諾娃- 暴君 黑邪翼幹部 (被傳奇大劍‘噬魂’蠶食死亡)

一直都以為米諾娃同米希諾娃係同一個人

我已經無記人名,剩係記職位

新毒你好

舊毒?食

宜家舊毒唔係毒呀?你仲唔出文想過唔到年呀?
見到第二季先睇返第一季,追到Live,其實好好睇,點解咁少正皮
樓主加油
文呢
見到第二季先睇返第一季,追到Live,其實好好睇,點解咁少正皮
樓主加油

歡迎新毒
我已經分唔到d人名了

三娃

安契諾娃- 守魂使 前叛軍公會會長 (於黑草原決戰陣亡)
米諾娃 - 狙擊手(四轉) 現任叛軍公會會長
米希諾娃- 暴君 黑邪翼幹部 (被傳奇大劍‘噬魂’蠶食死亡)

一直都以為米諾娃同米希諾娃係同一個人

我已經無記人名,剩係記職位

新毒你好

舊毒?食

睇下新毒幾窩心
文呢

畫埋張畫先
原來標題可以影響咁多
喺公司畫畫?
公司冇野做仲唔出文
喺公司畫畫?

係,大粒嘢放哂假
公司冇野做仲唔出文

今季衝唔到,太長.已經10萬字,第一季已經準備緊打第二埸城戰了

法官大人

後繼有人 好滾動

新毒你好

舊毒?食

睇下新毒幾窩心

過橋抽板

新毒你好

舊毒?食

睇下新毒幾窩心

過橋抽板

咁都叫抽板,只係爭取小小人權姐
整個團年番外先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞