[第二季] 一起成為魔王吧!第二版

939 回覆
64 Like 2 Dislike
魔源師d 技勁到成隻5轉咁會唔會太屈
到時加奈4轉左真係可以瘋狂秒d渣渣

因為佢係賢者4轉,唔洗講技名.

佢係水上行走其實只係用‘冰牢’
天殛落雷其實只係強化版既導雷術

佢唯一一招新技只係個冰龍頭,不過我未諗到咩名

魔源師其實冇咩新既攻擊技,其實佢利害之處係同‘詠唱’有關.
娜茜提亞實力唔弱,未必打輸比加奈
Pish
你地對俄服既角色點睇?

我打緊文,今日出多一篇。
留名
新post 留名
真子+1
由一開波咩都唔識只會買時裝,有事等人救,去到後來揸住把雙手劍近身肉搏,到選王篇時,帕修斯,松美,真子三個開場玩家得真子一個被蕾認可有得打番場,成個第一季係得真子俾到一種成長的感覺我。

另外講下尼菲特,我到現在對佢印象都好模糊,同六口的一剛一柔感覺似是六口為主導而尼菲特補其不足。一開始因為技術差怕麻煩到人而唔敢組隊,但做左公會會長要打城戰死咁多人又睇唔出佢有咩心理變化。希望寫多少少尼菲特,話晒會長加魔王多番少少戲份唔算過份吧。

巴打睇得好仔細,依啲細節唔會重點講但我係有依個意思,想由蕾既口肯定真子既實力

因為第一季我首頭節奏較快,中後段劇情膨脹之後想維持明快既節奏所以犧牲左好多人物描寫.

你見真子/神神子 依兩個最多描寫既角色係背負好多劇情要舖墊一下先有機會寫.

今季一切都定左格,一開始就打到飛起,所以分到更多章節去描寫人物.

你見神神子由感到寂寞去到‘被開發’既過程差唔多用左一章半去講.
小試牛刀,大家喜歡既會加重比例

尼菲特一開始既設定係二線角色,姐係加奈,安多莉亞,既級數. 六口彌生反而一開始就設計左第4個主角,*唔係尼菲特.

寫下寫下發覺六口彌生個性格寫得太心狠手辣同聰明,感覺同原三人(真/帕/松)唔係太夾所以加重尼菲特既戲份中和依個不協調感。
隨住劇情發展佢戲份越多,最後決定將佢升格做主角

同時要多謝巴打既角色~佢地既人設刺激我諗左好多劇情出嚟,例如廢青狼/柑柑/里奧。因為佢地出埸加上戲份多,將二線主角推左上一線。好似加奈同安多莉亞都相對重要左。嚟緊連巴角色陸續出,廢青狼,柑柑佢地都會上一線

路人團團長 副團長樹巴
好奇一問 教廷發動既野係咪只限本土ser
新毒留名 皮已正 順便留個角色
名:一嘢呀轟落去
姓名:男
技能:可以一下狙死人但要儲氣儲愈耐傷害愈高15秒以上可以秒埋五轉(狙擊手) 最少4轉啦 其他技你諗
性格:口花花成日曲線抽水 鐘意flirt女 但鐘情加奈覺得佢好cute
目標:入主角團

尼菲特1:多多1:加奈2:六口0:真子0:索菲亞1:柑柑2

以上係各女角被稱讚既次數

帕修斯0:松美2:安德魯0:廢青狼2:里奧1:樹0

以上.....

其實我幾鍾意真子
睇佢攻略npc好正 當啲npc係真人咁玩
比人凌辱完都仲係 pure true

六口應該係雷玟咁樣

男角最鍾意安德魯
跟住係雙大劍
之後里奧
可惜三個都潛左水

尼菲特1:多多1:加奈2:六口0:真子1 :索菲亞1:柑柑2

以上係各女角被稱讚既次數

帕修斯0:松美2:安德魯1 :廢青狼2:里奧1:樹0

竟然安德魯都有一分

屌你點解里奧同雷克斯冇計分板

安德魯金髮美男又識媾女
打城戰嗰陣又幫拖
根撚本男神
打機變態少少冇所謂啦
有邊個未掟過模擬市民落泳池/燒着佢間屋/搬走佢個廁所
安德魯 no.1
你地對俄服既角色點睇?

我打緊文,今日出多一篇。

俄服 勁個班人 d裝都好撚華麗
主角個班人d裝好撚柒
毒劑師都未發揮過先
我隻毒劑有冇話仲有幾耐先出場
可以同狼巴情侶檔升上做一線

一個赤裸上身,渾身肌肉的銀髮壯男站在泥路的盡頭。

「又有來小偷了。。。。。」銀髮男微笑,砰一聲雙拳冒火,慢慢步向
馬車旁的二人。

Gay 味濃郁
劉明再次跟進
如果一個騎兵自己馴服左一隻海洋類坐騎,會唔會另類四轉?定係只可以馴服到飛行坐騎先四轉到?
留名
留名
好好睇
新讀者留名
加問仲有冇得徵角
有個小小建議
因為我平時用開追故mode 追故,所以見到有新角色都一頭霧水
可唔可以係出文前講黎緊該章出嘅新角嘅資料
章節
新角介紹
正文
懶然同黑忌廉出左幾次有印象,乞衣仔就無

利申:真子派 ,等緊真子死左重玩,畢竟正路佢應該上唔到 4轉
毒毒留名
一直有追,終於開左ac正皮你
有個小小建議
因為我平時用開追故mode 追故,所以見到有新角色都一頭霧水
可唔可以係出文前講黎緊該章出嘅新角嘅資料
章節
新角介紹
正文
懶然同黑忌廉出左幾次有印象,乞衣仔就無

利申:真子派 ,等緊真子死左重玩,畢竟正路佢應該上唔到 4轉

放心,見名都會有戲份,未到姐 岩岩到家。抖抖就出文。
毒毒留名
一直有追,終於開左ac正皮你

好好睇
新讀者留名
加問仲有冇得徵角

冇問題
如果一個騎兵自己馴服左一隻海洋類坐騎,會唔會另類四轉?定係只可以馴服到飛行坐騎先四轉到?

pish
瞓多半個鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞