八達通你就等畀人屌四你老母

985 回覆
803 Like 28 Dislike
打手
三星?人地大陸休華為都叻過你
師兄,Apple Pay 同 google pay 都係一個銀包,裝住啲卡,而本身並唔係一個支付工具,所以佢地亦唔需要 SVF 牌。
咁 apple 都有個 apple pay cash 既
不過香港冇搞
所以唔使 SVF 牌
btw fps 其實都唔會點影響到 apple pay / google pay
因為用 apple pay / google pay 都係想碌卡儲分
fps 用銀行戶口扣數
對用 apple pay / google pay 班人黎講唔吸引
Appl pay cash 係美國都係同 MasterCard 合作,啲錢係落左去 MasterCard 到,唔係 Apple 自己搞。

FPS 最堅嘅地方係打通晒行同行之間賬收,並唔存在同同任何支付競爭,但同 Payme 服務有重疊,而 Payme 嘅優勢係介面、用法清晰單一,我相信仍有可為,尤其係 B2B。
巴打你近排有冇新夢
其實所謂雲應該唔係指cloud infra
而係指API接口
即同其他系統溝通嘅能力

呢樣嘢從8仔今時今日連詳交易紀錄都無法由個app call到出嚟可見一班

如果唔係有人承包咗我想像唔到佢可以同任何一個party 接合
fps係方便入錢落電子錢包, 跨行過數only

細額用tap and go 大額用Credit card, 兩樣都可以via Apple / Google Pay
除搭車之外 八達通盡量唔想用佢
FPS 最堅兩點
一係即時駁通所有參所銀行同svf帳戶
二係商務收錢都無surcharge

即是我開舖用FPS收錢
唔單止可以代替EPS
仲可以包攬alipay we7pay oepay 等嘅客
而且唔需要畀任何手續費

原本各svf 打嘅商務服務都做唔到呢兩點
估佢商務既話超過某個數就 收charge
好多間依家都話去到max 都唔收
遲啲會唔會收返就唔知喇
搶灘比短時間賺快錢更重要
唔收charge 係冇可能
可能學大陸超某個數收0.1%
睇落好似好少,基數大就禾味
我講緊用tap and go app比nfc
其實TAP & Go 入左落apple pay 都係 NFC
巴控係咪想講 好似八達通咁嘟 交通工具
你地指商用。。。例如去買件衫,就咁用fps過數去商戶個account? 有個情況。如果商戶話收唔到。但個客死話過左數。咁點搞。。。後面可能有好多人排緊隊。會唔會搞到好似wechat alipay咁。。。。
我係想講 淨係用tap and go個app比
淨係an可以唔用apple pay google pay用到tap and go
即刻過㗎啵
正常你用黎收錢既apps 會有通知
用tap and go而唔靠tap and go以外嘅app比錢
係得an先做到
不過話說 watchOS 5 已經見到 Apple Pay Cash 個制
唔知係咪都就快有
試過喺千色買野前面個男人用支寶比錢,app 就話已支付,但收銀果邊就收唔到,個收銀要搵經理處理,經理應該再打電話叫救命,搞左好耐條隊排晒長龍,最後先開多個收銀櫃位,我走果時支寶男果邊都仲搞緊
屌八達通咪屌八達通
燒埋落3叔做乜鳩

利申:3叔用家
垃圾android 有冇打電話功能?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞