八達通你就等畀人屌四你老母

985 回覆
803 Like 28 Dislike
銀聯係香港真係唔會用
但去到日本真係要用佢先得
JCB都唔夠佢黎,好奇怪
點解支那野喺日本咁流通
佢免手續費同埋相近當日匯率真係玩晒
仲要好多鋪頭用銀聯比都有discount
我諗係因為鄰國實在太多人去日本先做到咁
強國客生意係咁黎
唔通唔做咩
幾大都唔用
你用就等同係大陸人 親眼見過唔同服務態度 不了
我自己去通常就咁比現金,連EPS銀聯海外提款都冇開

係同屋企人去先會由佢地比銀聯
不過又未見過有唔同態度
比現金都唔撚簽VISA啦
個rate閪到免手續費都救唔返
平時amazon買野都唔會visa master
所以點解日本而家右翼主義抬頭就係咁解
此乃日本民族良心對支那法西斯既對抗
睇返今日匯率
Visa: 0.07072 (已包 1.95%)
百年: 0.06930

換個話講,只要張 Visa 有 2% 回贈就已經同唱錢一樣 rate
何來閪到免手續費都救唔返之有?
Iphone幾時有得read record
s8+用戶笑而不語 啪電話就得,自動增值銀包都唔洗帶
咁就滿足證明你都係嗰啲不思進取既人
邊度有?
香港人就係咁,我自己有就得,做左既得利益者就理得其他人死,有好野人地幫我爭取埋就最好啦
啲古老石山淨係識用cash 係咁架啦
csl
唔係理得你死咁簡單
仲要出黎 攞彩
服務態度好唔好其實取決你係未用日文多
知你聽得明少少嘅通常都好禮貌啲
你會聽得出佢平時對日本客用嘅詞語同對住你用嘅有咩分別

仲要睇埋服侍你果位係未中國留學生。佢地對遊客嘅禮貌一定無對日本人做咁足係事實。
同埋有啲百貨公司折扣其實VISA卡都有,唔一定限銀聯。

利申:淨係試過用銀聯提款卡去Seven ATM禁錢
Tap and go係fps通左之後
係咪就咁scan 支那寶qr 就可以過數比人?
定係一定要tel no.?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞